Impozitele pentru anul viitor, stabilite la Târgu Jiu. Ce taxă nouă a fost introdusă

0
17

Consilierii locali ai municipiului Târgu Jiu au aprobat impozitele și taxele locale care vor fi percepute anul viitor de la cetățenii orașului. Impozitele rămân neschimbate pentru locuințe, terenuri și mașini. Familiile care realizează un venit lunar de 600 de lei vor beneficia de scutiri de la plata impozitelor locale, anul trecut limita acceptată a venitului fiind de 500 de lei.

Taxă hotelieră de 1%

Consiliul Local a votat introducerea unei noi taxe. Este vorba de o taxă hotelieră de 1% care trebuie achitată de turiștii care se cazează la hotelurile sau pensiunile de pe raza orașului. „Propunerea este foarte bună pentru atragerea de sume în folosul bugetului local și propunem modificarea în sensul ca sumele încasate cu titlul de taxă hotelieră vor fi utilizate exclusiv pentru activitățile de promovare a orașului și punerea în valoare a monumentelor istorice și a obiectivelor turistice“, a spus viceprimarul orașului Târgu Jiu, Aurel Popescu.

Taxe mai mici pentru cafe-barurile cu terase

Taxa pe care trebuie s-o achite firmele care au terase s-a redus, ca urmare a propunerii consilierului local Daniela Gădinaru: „Este o taxă de 2 lei pe zi și 0,6 lei la cele nedemontabile pe timp de iarnă, ceea ce înseamnă, de exemplu, la o terasă de 100 de metri 10.000 de lei pe timp de vară și 1.800 de lei pe timp de vară. Mi se pare că este o descurajare a mediului privat și propun reducerea acestei taxe la 1,5 lei pe timp de vară și 0,5 pe timp de iarnă, asta pentru că și ne-as propus să avem un centru civic cu terase”.

Consilierii locali au aprobat această propunere și proprietarii de cafe-baruri cu terase vor achita mai puțin de anul viitor.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here