6.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 18, 2021
AcasăActualitateÎn curtea Ambulanţei ar putea fi construită o pistă pentru elicopterele SMURD

În curtea Ambulanţei ar putea fi construită o pistă pentru elicopterele SMURD

Stadionul Municipal se află în plin program de modernizare, motiv pentru care, pe gazonul proaspăt sădit nu vor mai putea ateriza elicopterele SMURD, ce transportă cazurile grave către capitală. Din acest motiv, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj a cerut sprijinul Primăriei, pentru crearea unei noi piste pentru aterizarea elicopterelor SMURD. Aşa se face că ieri, edilul municipiului a făcut o vizită Serviciului cu pricina pentru a găsi o soluţie de înfiinţare a unei piste de aterizare, chiar în curtea Ambulanţei Gorj.

Cazuri grave, care au necesitat preluarea cu ajutorul unui elicopter SMURD, pentru a fi transportate către clinici de specialitate au fost şi, cel mai probabil că vor mai exista. Dar, pistă pentru aterizarea elicopterelor speciale nu există la acest moment. Dacă până de curând elicopterele SMURD aterizau pe stadion, pentru a prelua cazurile grave, de acum înainte acestea nu vor mai putea pătrunde pe stadion, din cauza modernizărilor care se realizează. Pentru a rezolva această problemă, se caută soluţii pentru crearea unei piste pentru elicoptere, chiar în curtea Ambulanţei Gorj. Spaţiu ar fi suficient, iar investiţia nu ar fi costisitoare. Numai că trebuie ca instituţiile din curtea Salvării să-şi dea girul, pentru înfiinţarea pistei pentru elicoptere. „Se caută o soluţie pentru amenajarea unui spaţiu aterizare elicopter SMURD, pentru a prelua cazurile foarte grave de pe raza judeţului. În mod normal, când s-a făcut proiectarea a existat un spaţiu, doar că nu s-a amenajat niciodată. Acum, împreună cu autorităţile căutăm o soluţie, pentru a înfiinţa un astfel de spaţiu, pentru că până acum cazurile erau preluate de pe stadion, iar acum că s-a modernizat stadionul nu vor mai putea ateriza elicopterele acolo. Este de altfel şi mai rapid, bolnavul este aici, salvarea aici şi pista tot aici, aşa se va putea realiza transferul în timp util”, a explicat, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Marinică Niculescu.

Primăria caută soluţii

Primarul a studiat şansele pentru crearea unei piste noi în curtea Ambulanţei Gorj, pentru ca elicopterele SMURD să poată ateriza. „După cum se ştie, stadionul se află în program de modernizări şi elicopterele nu vor mai putea ateriza pe gazon, pentru a prelua cazurile grave, motiv pentru care conducerea Primăriei Târgu-Jiu caută soluţii, pentru a înfiinţa o pistă destinată aterizării elicopterelor, chiar în curtea Ambulanţei Gorj”, a subliniat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt Primăria Târgu-Jiu. Dacă pista pentru elicoptere va fi înfiinţată, atunci cazurile cele mai grave ar ajunge în scurt timp pe masa de operaţie a medicilor specialişti din capitală, iar şansele de supravieţuire ar fi cu mult mai mari.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -