Încă un investitor pe platforma de la Rostramo. Ce fabrică va fi deschisă în Târgu-Jiu

1
40

rostramo-1O companie franceză specializată în fabricarea de elemente de caroserie auto a achiziționat un lot compus din teren și hală de pe platforma „Rostramo”. Investitorul mai deține o fabrică în România și vrea să se extindă. „S-a mai adjudecat încă un lot pentru compania franceză care realizează elemente de caroserie auto. Suntem în termenul de vânzare și încheiere a contractului. Este vorba de o hală și de o suprafață de peste 20.000 metri pătrați. Este vorba de o firmă cu capital francez. Am înțeles că mai dețin o fabrică în România. Au venit, le-a plăcut și au cumpărat”, a spus Emanoil Ciobanu, lichidatorul fostei fabrici de mobilă din Târgu-Jiu.

Primăria Târgu-Jiu va amenaja străzi și parcări

Primăria Târgu-Jiu va prelua o parte din terenul din incinta Rostramo pentru a amenaja căi de acces și parcări. „E îmbucurător că avem promisiuni din partera Primăriei Târgu Jiu că se va realiza o parcare interioară. De asemenea, căile de acces interioare vor fi predate pentru a fi amenajate tot Primăriei Târgu Jiu, pentru că și încrederea investitorilor este mai mare, atunci când văd că utilitățile sunt pe domeniul public, și nu privat. Mă refer la partea de străzi, iluminat și parcări”, a mai precizat Emanoil Ciobanu.

Investiții pentru asigurarea utilităților

Platoforma Rostramo beneficiază de toate utilitățile, dar este nevoie de o serie de investiții pentru a asigura toate condițiile pentru fiecare investitor: „Au fost unele probleme cu CEZ pentru că am dorit să le cedăm rețelele, dar dânșii nu le-au acceptat pe cadrul lor legal. Acolo există, din fericire, apă, canalizare, energie electrică, dar trebuie făcute zeci de dezmembrări, pentru a încerca funcționarea pe loturi, și nu unitar așa cum a fost”, a adăugat lichidatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here