Încă un proiect al primarului Romanescu, respins de Consiliul Local. Adio parcare în centrul Târgu Jiului

0
33

Primăria municipiului Târgu Jiu riscă să piardă un teren de 2.000 de metri pătrați aflat în apropierea Căii Eroilor din cauza conflictelor din cadrul Consiliului Local Târgu Jiu. Primarul orașului, Marcel Romanescu, a venit cu propunerea achiziționării acestui teren, care este scos la vânzare de către lichidatorul societății Lexi Star, însă consilierii locali de la PSD, ALDE și PMP s-au împotrivit.

„Am venit cu acest proiect de hotărâre în fața dumneavoastră, tocmai plecând de la ideea că discutăm de foarte mult timp de fluidizarea traficului, că suntem în căutarea unui spațiu adecvat în apropierea Căii Eroilor pentuir amenajarea unui edificiu, chiar Muzeul «Constantin Brâncuși». Avem, în momentul de față, mult mai multe probleme pe care putem să le rezolvăm. Acest spațiu de 2.000 metri pătrați, în afară de faptul că poate fi folosit ca parcare publică, poate să fie folosit și ca altă destinație. În momentul de față noi nu facem altceva decât să cumpărăm acest teren. Spațiul respectiv afectează și o parcare din zona blocurilor, precum și o suprafață aflată în incinta Școlii generale «Alexandru Ștefulescu». Intenția mea este de a merge la această licitație cu o ofertă pentru a putea cumpăra acest teren. Pentru foarte mulți dintre dumneavoastră suma poate părea mare, dar în momentul în care îți dorești să faci ceva pentru comunitate trebuie să avem și curajul să luăm astfel de decizii”, a spus Marcel Romanescu.

Viceprimarul Adrian Tudor a susținut proiectul de hotărâre: „Am fost unul dintre cei care susțin cumpărarea de terenuri de către Primăria Târgu Jiu pentru destinații pe care Consiliul Local le consider oportune și benefice. În anul 2015, Primăria Târgu Jiu a vândut în zona respectivă un teren cu 211 euro/metrul pătrat. Nu știu dacă această sumă este prea mare pentru viitorul municipiului Târgu Jiu. (…) Unul dintre beneficii este că vom decide noi ce se va realiza pe acest teren și nu un privat, un investitor, care nu face altceva decât să aglomereze zona respective, care se află în zona de protecție a Căii Eroilor“.

Petcu, Lădaru și Pasti, cei mai vehemenți critici

Viorel Petcu, consilier local PSD, a fost unul dintre cei mai vehemenți critici ai proiectului: „Eu sunt împotriva achiziționării a acestei suprafețe de teren pentru a amenaja acolo o parcare de către primărie“. Acesta a motivat că terenul respectiv are un anumit istoric și că la un anumit moment ar fi aparținut Mitropoliei Olteniei, cu toate că această situație nu mai are niciun fel de relevanță în momentul de față. Petcu a propus amânarea proiectului de hotărâre. Consilierul ALDE, Eduard Lădaru, a menționat și el că planul cadastral prezintă mai multe probleme, anumite suprafețe fiind deja folosite de primărie, o alee de acces către blocurile din zonă și o parcare pentru câteva mașini: „Sunt foarte multe probleme din punct de vedere juridic. (…) Nu putem să achiziționăm propria noastră alee sau propria noastră parcare. (…) Acest teren nu este în totalitatea sa din punct de vedere al posesiei al Lexi Star“. Și consilierui Cristian Toader Pasti s-a împotrivit, susținând că proiectul nu este bine întocmit.

Opiniile celor trei i-au influențat și pe ceilalți consilieri locali, cu toate că secretarul Primăriei Târgu Jiu, Grigore Jianu, a explica că nu există probleme juridice cu terenul respectiv, că suprafața este înscrisă în registru și nu există niciun fel de litigiu.

Omul de afaceri Narcis Ciocăzeanu vrea să cumpere terenul

În timpul în care consilierii locali se ceartă, omul de afaceri Narcis Ciocăzeanu din Târgu Jiu a depus o ofertă de a cumpăra terenul cu 1,5 milioane de lei. Dezvoltatorul imobiliar a profitat de lipsa de reacție a autorităților și a cumpărat „Casa Moangă”, un monument istoric reprezentativ din Târgu Jiu, fiind imobilul unde a fost găzduit revoluționarul Tudor Vladimirescu. Narcis Ciocăzeanu a construit aici două blocuri cu spații comerciale, în timp ce „Casa Moangă” se deteriorează pe zi ce trece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here