Încep lucrările de modernizare a Căii Eroilor

0
64

Lucrările de modernizare a străzii Calea Eroilor, care face legătura între operele lui Brâncuși, vor începe în luna martie, anunță reprezentanții Primăriei Târgu Jiu. Această stradă face parte din Ansamblul monumental „Calea Eroilor“, care cuprinde și operele lui Brâncuși.

Constructorul italian care a câștigat licitația pentru executarea lucrărilor a început organizarea șantierului, urmând ca Primăria Târgu Jiu să emite ordinul pentru începerea lucrărilor. Pe lângă reabilitarea străzii, se vor înlocui rețele de alimentare cu gaze, apă și canalizare. „Am avut întâlniri la sediul primăriei. Am discutat cu toți factorii implicați. Dorim ca la sfârșitul săptămânii, vineri, așa cum am stabilit, să avem o întâlnire cu toți deținătorii de utilități, adică reprezentanții CEZ, Distrigaz și Aparegio, pentru a clarifica cu privire la începerea lucrărilor pe partea de rețele subterane, pentru că proiectul prevede și înlocuirea rețelelor de apă, precum și a canalizării menajere și pluviale. După această întâlnire se va preda amplasamentul și se va da ordinul de începere al lucrărilor“, a spus Raul Chiriac, directorul Serviciului de Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Lucrarea va fi finalizată până la începutul iernii viitoare

Termenul de finalizare al lucrărilor la primul tronson este de un an de zile, dar reprezentanții Primăriei Târgu Jiu susțin că modernizarea va fi încheiată până la sfârșitul lunii noiembrie: „Contractul prevede ca termen de realizare o perioadă de 12 luni, dar am convenit cu constructorul ca lucrările să fie finalizate în luna noiembrie pentru a nu intra cu rest de lucrări pe perioada iernii următoare“, a mai menționat Raul Chiriac.

Prima fază presupune modernizarea porțiunii cuprinse între intersecția cu strada Popa Șapcă, de lângă Biblioteca Județeană, și până în spatele Bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Conducerea Primăriei Târgu Jiu speră ca lucrările să continue în acest an și în zona pietonală și până la intrarea în Parcul Central, contractul fiind scos la licitație în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here