Acasa / Actualitate / Încep probele scrise la bacul de toamnă

Competeţe la final,

Încep probele scrise la bacul de toamnă

Proba competenţelor digitale încheie prima etapă a exameneului de bacalaureat. Astăzi 100 de elevi gorjeni îşi dovedesc abilităţile pe calculator, la Colegiul Tehnic “Gheorghe Magheru”, după cei alţi 100 de candidaţi au trecut de emoţii. Şi acestea nu sunt puţine, pentru că au de suportat „stresul” camerelor de supraveghere de care la probele orale au scăpat.

Capitolul absenteism nu trece nebifat, pentru că ieri, din cei 108 candidaţi, 31 au renunţat. Necunoaşterea regulamentului pare a fi una din cauze, la fel ca şi ignorarea importanţei unui examen al maturităţii. Pentru ultima zi a competenţelor sunt înscrişi 100 de elevi, dar preşdintele comisie de examinare a competenţelor, Marius Buzera, apreciază ca posibil un număr destul de mare de absenţi. Pentru cei care au susţinut probele orale de limba română şi străină, dar şi comptenţele digitale, prind contur alte emoţii, mai mari. Nu au de-a face cu media finală, dar au contat în promovarea BAC-ului. Ieri, au fost făcute publice şi rezultatele. Ponderea calificativelor pentru prima probă orală, la română, este dată de cel mediu, iar la limba străină, cei mai mulţi candidaţi nu au trecut de calificativul minim, de începător.

Ce urmează?

Luni, 29 august, absolvenţii de liceu vor susţine proba scrisă la limba şi literatura română. Pe 30 august va urma proba scrisă la limba şi literatura maternă. Miercuri, pe 31 august, elevii vor susţine proba obligatorie a profilului. Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat se va incheia pe 2 septembrie cu proba scrisă la alegere a profilului sau specializării. În 4 septembrie, la prima afişare, sau în 7 septembrie, după recorectarea lucrărilor, candidaţii vor afla cât de”maturi„ sunt.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*