Acasa / Actualitate / A început Bac-ul! Calendarul examenului maturității

A început Bac-ul! Calendarul examenului maturității

Au început emoțiile pentru absolvenții claselor a XII-a. Elevii din anii terminali au intrat în focurile examenului de bacalaureat. La Gorj, peste 1000 de candidați vor susține primele probe orale.

Începând de anul acesta calendarul examenului de bacalaureat s-a schimbat. Elevii din anii terminali vor susține probele de competențe înainte de a afla dacă pot participa sau nu și examene scrise. Primii candidați au intrat în sălile de examen pentru a susține proba competențelor lingvistice la limba și literatura română. „A început sesiunea bacalaureatului iunie-2018 cu probele de evaluare a competențele lingvistice în limba română. Probele se vor desfășura conform metodologiei, la fiecare unitate de învățământ în care există elevi înscriși pentru această sesiune. Planificare s-a făcut la fiecare școală în parte. Evaluarea se face de către profesorul de la clasă căruia i se alătură un alt profesor din unitatea școlară. Proba este înregistrată audio-video astfel încât orice tentativă de fraudă va fi pedepsită cu eliminarea din examen”, a declarat Georgeta Popescu, purtător de cuvânt ISJ Gorj.

Peste 500 de candidați din promoția anterioară

Prima probă va fi susținută de peste 3000 de candidați, majoritatea din promoția curentă. De remarcat faptul că numărul celor înscriși din promoțiile anterioare crește de la an la an.„La proba de evaluare a competențelor limgvistice în limba română s-au înscris 2975 candidații din promoția curentă. Totodată, vor mai susține probele de bacalaureat, alți 553 de candidați, din promoțiile anterioare”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

În vară probele scrise

Proba va continua în data de 13 februarie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie). În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C). Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marţi, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – se va desfăşura vineri, 28 iunie. Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) şi este urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale va avea loc pe 9 iulie.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*