Încercare eșuată a fostei primărițe a comunei Stoina de a se întoarce pe funcție

0
75

Ioana Bușe, fosta primăriță, a comunei Stoina, a încercat să scape de condamnarea penală și să-și recapete, astfel, funcția. Aceasta a apelat la o cale extraordinară de atac împotriva sentinței definitive prin care a fost condamnată la închisoare cu suspendare, dar instanța Curții de Apel Craiova i-a respins solicitarea: „Respinge ca neîntemeiată contestaţia în anulare formulată de inculpata Buşe Ioana. Obligă contestatoarea la plata sumei de 150 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă“.

Condamnată într-un dosar privind acordarea ilegală de subvenții agricole

În vara anului 2018, Ioana Bușe și-a pierdut mandatul de primar după ce a fost condamnată definitiv la un an şi şase luni de închisoare. Aceasta a fost găsită vinovată de acordarea ilegală de subvenţii agricole, în baza unor acte fictive emise de primărie.

Primăriţa din Stoina a fost trimisă în judecată de DNA împreună cu un angajat din subordinea sa, dar şi cu doi soţi din Craiova, patroni ai unei firme, care au arendat terenuri în localitate pentru a încasa subvenţii APIA. O parte din actele folosite pentru încasarea subvenţiilor erau fictive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here