14.4 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Actualitate Incredibil! Familii din Văgiulești, izolate din cauza unui drum înfundat în noroi

Incredibil! Familii din Văgiulești, izolate din cauza unui drum înfundat în noroi

Patru familii dintr-un cătun al satului Covrigi, din comuna Văgiulești, sunt izolate din cauza drumului sătesc înfundat în noroi. Doar căruța și tractorul pot să circule pe acest drum, în lungime de 800 de metri. Oamenii trebuie să meargă doar cu cizme din cauciuc, pentru că nămolul ajunge până la genunchi.

Chiar la pas, drumul este greu de parcurs, deoarece, la un moment dat, drumul se înclină pe o pantă abruptă.

O tânără care a lucrat la construcția unei case pentru o familie sărmană povestește prin ce chin a trecut: „Este incedibil că mai există un astfel de drum în aceste timpuri. Nu se poate merge pe el decât la picior, ori cu căruța și cu tractorul. Este plin de nămol. Oamenii nu pot ajunge cu mașina la locuințele lor. Mă gândesc ce se întâmplat atunci când au nevoie, Doamne ferește, de o ambulanță sau ca mașina de pompieri să ajungă la ei. Primăria trebuia să se ocupe de acest drum, nu să-l lase să ajungă într-o asemenea stare. Este groaznic. Am fost nevoiți să cărăm în spate materiale de construcții și chiar mobilă, pentru că mașinile nu au putut să intre. Am cerut ajutor la primărie, dar a adus doar o mașină de piatră, care a fost total insuficient“, a spus Daniela Cîrjan.

„Este un caz mai special cu acest drum“

Emil Dochian, viceprimarul comunei Văgiulești, spune că sunt anumite priorități și drumul încă nu a fost reabilitat. Acesta recunoaște că drumul este plin de noroi: „Drumul nu se prezintă în condiții bune. Am intervenit și s-a dus o mașină de piatră, dar a fost prea puțin și a fost acoperită cu nămol. În ultima vreme, din cauza precipitaților, nu s-a putut fixa terasamentul. Este un caz mai special cu acest drum. E structura solului care nu ne ajută prea mult și mai avem și o pantă cu un grad de înclinare de 30%. Trebuie făcută o pietruire a drumului și realizarea unor rigole, dar numai când vremea va permite această lucrare. Acum, dacă punem piatră este acoperită imediat cu pământ, așa cum s-a întâmplat. Nu putem să mulțumim pe toată lumea. Încercăm să luăm problemele în ordinea priorităților“.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente