14.4 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Actualitate Inflaţia majorează taxele şi impozitele pentru târgujieni

Inflaţia majorează taxele şi impozitele pentru târgujieni

Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Târgu-JiuTaxele și impozitele locale din Târgu Jiu vor crește în 2021. Nu din vina autorităților, indexarea urmând să fie făcută ca urmare a aplicării legii. Primarul Marcel Romanescu susține că din cauza pandemiei, anul acesta, nivelul încasărilor s-a redus substanțial.

Creștrea nu va fi foarte mare ci doar cât prevede annual legea. Autoritățile susțin că și-ar fi dorit o scădere a taxelor însă situația nu o permite.“Nu avem niciun fel de majorare de taxe și impozite în anul 2021. Este doar majorarea cu indicele pe care ni-l impune legea, nu este o indexare făcută de autoritatea publică locală. Legea de impune o majorare foarte mică și este doar efectul legii pe care noi trebuie să îl prevedem în bugetul anului 2021. Ținând cont de faptul că în 2020 am avut un deficit determinat pe de o parte de o scădere a contribuției pe care o primeam din impozitul pe venit și impozitul pe salarii de la bugetul de stat, dar și de o reducere a încasărilor din taxele și impozitele locale, nu putem merge pe scăderi de taxe și impozite în 2021. Mi-aș fi dorit acest lucru, însă o scădere substanțială ar fi afectat foarte mult bugetul municipiului Târgu Jiu. Suntem deja implicați în foarte multe proiecte, mai ales cele cu finanțare europeană, care presupun o contă de cofinanțare de 2%. Din 2021 până în 2024, noi trebuie să asigurăm 1,4 milioane de euro doar contribuție la cofinanțarea proiectelor europene. Ne este aproape imposibil”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Cine plătește puțin?!

Edilul susține că în ultimii ani mediul de afaceri a beneficiat de cote de impozitare foarte mici. “Taxele și impozitele stabilite pentru mediul de afaceri au scăzut cu aproximativ 40% raportat la anul 2016. Astăzi, la mediul de afaceri, pentru clădirile nerezidențiale avem o cotă de impozitare de 0,9, în comparație cu 1,5, cota de impozitare pe care eu am găsit-o când am ajuns primarul municipiului Târgu Jiu. Raportându-mă doar la Oltenia, pentru că nu știu exact cotele de impozitare la toate municipiile din țară, dar în Oltenia suntem în momentul de față cu o cotă de impozitare foarte mica”, a mai transmis primarul.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente