Acasa / Actualitate / Înmormântat după opt zile de la deces din cauza neînțelegerilor dintre medici

Înmormântat după opt zile de la deces din cauza neînțelegerilor dintre medici

Situație incredibilă într-o localitate din județul Gorj. Familia unui octogenar care a decedat în urmă cu nouă zile nu a putut să ia acasă trupul acestuia pentru a-l înmormânta creștinește din cauza unor neînțelegeri dintre medici. Abia ieri, Constantin Turcitu a fost luat de către familie de la Serviciul de Medicină Legală și înmormântat. Bătrânul decedase pe data de 21 mai. „În sfârșit, am reușit să facem înmormântarea după obiceiurile creștine“, a spus ginerele persoanei decedate, Dumitru Tulea.

A murit în spital

Bătrânul în vârstă de 82 de ani, din comuna Săulești, s-a stins din viață în urmă cu peste o săptămână de zile. Nu a putut fi înmormântat pentru că un medic de la spitalul din Târgu Cărbunești a refuzat să elibereze certificatul de deces, considerând că este moarte suspectă. Mai mult decât atât, rudele i-au făcut chiar și pomană. Au cumpărat colacii și au rugat preotul să facă o slujbă, după care au fost dați de pomană.

Constantin Turcitu locuia singur, iar, la începutul lunii mai, vecinii l-au auzit cum strigă după ajutor și au intervenit. Au spart ușa și au sunat la ambulanță. Bătrânul a fost dus la spitalul din Târgu Cărbunești, unde a decedat după mai multe zile, pe data de 21 mai. Medicul anatomo-patolog de la spitalul din Târgu Cărbunești a constatat că are două coaste fisurate și că se impune efectuarea unei autopsii la Serviciul de Medicină Legală de la Târgu Jiu, însă medicii de aici au considerat că nu este nevoie, după ce au fost făcute cercetări și de poliție.

Astfel, din cauza neînțelegerilor dintre medici, cadavrul a stat mai bine de o săptămână la morgă.

S-a așteptat un document de la organele judiciare

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu susțin că s-a întârziat din cauza unor neînțelegeri. „Este vorba de un bătrân de 82 de ani, care, după o perioadă de internare la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti a decedat. În momentul în care i s-a făcut necropsia, medicul de la Anatomie-Patologică a considerat că este un caz medico-legal pentru că i-a descoperit nişte coaste rupte. A fost solicitat medicul de la Medicină Legală de la Târgu Jiu şi a apărut o contradicție între cei doi medici. Unul susţinea că este caz medico-legal şi celălalt nu. Au fost sesizate organele judiciare în acest caz. S-a trenat pentru că trebuia să se refacă autopsia cadavrului şi se aştepta un document de la organele judiciare“, a spus Ion Borhină, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Gorj.

„Nu l-a agresat nimeni“

Dumitru Tulea a mers zilnic la spital ca să ia acasă trupul neînsuflețit al socrului său. „Ni s-a spus peste tot că nu era un caz de medicină legală, doar doamna doctor de la Anatomie Patologică spunea că are suspiciuni că ar fi caz de medicină legală. Au fost poliţiştii, au făcut anchetă, nu e caz de violenţă, el a plecat pe picioarele lui la salvare, a murit la spital după 10 zile, timp în care nu a spus că l-ar fi lovit cineva, nu avea vânătăi pe corp, dar degeaba. Suspiciunea vine că ar avea două coaste fisurate în el, dar le are mai de mult timp. Dacă ar avea lovituri se învineţea şi ar fi spus şi el că l-ar fi bătut cineva. Nu l-a agresat nimeni“.

Fracturile suferite la coaste ar fi fost mai vechi, de când bătrânul a fost trântit de către un animal din gospodărie.

Un comentariu

  1. Ce bine ca ati ilustrat cu poza asta reusita: un gras incaltat in gumari, postat trufas langa o groapa proaspat sapata. Foarte inspirat si edificator pt informatia oferita in articol. Felicitari!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*