spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăActualitateInspectorii D.S.V.S.A. Gorj în control la agenții economici din Gorj

    Inspectorii D.S.V.S.A. Gorj în control la agenții economici din Gorj

    DSVSASăptămâna trecută, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse supravegherii și controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor situate pe raza teritorială a județului Gorj (Baia de Fier, Băleşti, Cătunele, Bumbeşti-Jiu, Drăguţeşti, Leleşti, Motru, Negomir, Novaci, Polovragi, Prigoria, Rovinari, Runcu, Săcelu, Schela, Scoarţa, Stăneşti, Târgu-Cărbuneşti, Târgu-Jiu, Teleşti, Turcineşti, Ţânţăreni), pentru a verifica modul de asigurare a conformității cu cerințele legislației în vigoare în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor. Controalele efectuate au constat în:
    – verificarea condițiilor de igienă în baza Planului cifric al Programului de Supraveghere și Control în domeniul Siguranței Alimentare și a tematicilor propuse de A.N.S.V.S.A. privind prevenirea toxiinfecțiilor alimentare și zoonozelor – 174 controale;
    – verificarea condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de porc şi produse din carne de porc, în scopul prevenirii toxiinfecțiilor alimentare, precum și prevenirea răspândirii Pestei Porcine Africane (PPA);
    – controale comune cu echipe ale I.J.J. și I.P.J. Gorj în trafic, asupra mijloacelor auto de transport a porcinelor vii și produselor alimentare din carne de porc, privind verificarea restricțiilor impuse în contextul evoluţiei pestei porcine africane (Bumbeşti-Jiu, Ţânîăreni);
    – prelevarea a 26 de probe din alimente (alimente preparate gata de consum, miere, cârnați, pastă mici, brânzeturi, ouă), apă tehnologică şi ambalaje, pentru determinarea parametrilor microbiologici în produse alimentare (NTG, stafilococi coagulazo-pozitivi, Salmonell spp., Escherichia coli, Enterobacteriaceae, enterococi, bacterii coliforme, drojdii şi mucegaiuri, zaharoza, indice diastazic, HMF);
    – soluţionarea a trei reclamaţii din partea consumatorilor (Băleşti, Târgu-Jiu);
    – înregistrarea a 7 unități supuse controlului: un depozit alimentar (Târgu-Jiu), un magazin alimentar (Târgu-Jiu), două restaurante (Târgu-Jiu), 2 fast-food-uri (1-Scoarţa, 1-Târgu-Jiu), un bar (Târgu-Jiu), precum şi a 3 mijloace de transport produse alimentare (Târgu-Jiu);
    – evaluarea a 9 unităţi supuse controlului;
    – controale efectuate în centre de prelucrare integrate exploataţiei (Băleşti, Leleşti);
    – avizarea mişcărilor inter-judeţene de animale;
    – verificarea deconturilor acțiunilor sanitare-veterinare realizate de către medicii de liberă practică împuterniciți pentru luna februarie 2019;
    – emiterea și distribuirea către proprietari a unui număr de 92 pașapoarte bovine;
    – eliberarea unui număr de 28 extrase din Registrul Național al Exploatațiilor.
    În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în cuantum de 3.600 lei, unor persoane fizice (Băleşti, Novaci), astfel:

    • 2 x 1500 lei pentru deținere de animale fără documente sanitare-veterinare, conform legislației în vigoare;
    • 1 x 600 lei pentru folosirea la montă a unui mascul neautorizat.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: