Întâlnire între Curtea de Conturi a României și reprezentanții U.A.T.-urilor din județ! Vezi ce s-a discutat

0
20

La începutul acestei săptămâni Consiliul Județean Gorj, împreună cu Camera de Conturi Gorj, au organizat o întâlnire cu reprezentanții U.A.T.-urilor din județ pentru a discuta despre importanța organizării structurilor de audit intern la nivelul unităților administrativ teritoriale. La această întâlnire au participat președintele Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, și prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu.

Tot în cadrul acestei întâlniri s-a mai discutat despre cadastrarea și înregistrarea sistematică a imobilelor în vederea atestării domeniului public al unităților administrativ teritoriale din județul Gorj, dar și despre asigurarea calității serviciilor de colectarea selectivă, depozitare a deșeurilor, în depozite ecologice amenajate conform legislației în vigoare, pentru a preveni poluarea mediului înconjurător și pentru a proteja sănătatea populației.

”Putem spune că avem o radiografie clară, la nivel național, privind funcționarea și dificultățile cu care se confruntă activitatea de audit public intern, iar această radiografie se reflectă în Raportul special privind activitatea structurilor de audit public intern de la nivelul autorităților administrației publice locale, publicat și prezentat de Curtea de Conturi a României.

Având în vedere că acest tip de activitate este esențială pentru gestionarea cu responsabilitate a banului public, scopul acțiunii noastre comune a fost de a informa corect atât ordonatorii principali de credite – primarii, cât și auditorii publici interni asupra aspectelor identificate pe parcursul analizelor noastre.

Consider că este timpul ca activitatea Curții de Conturi a Românieisă vină mai mult în prezent, să fie transparentă, să înțelegem cu toții că suntem parteneri într-un proces al dezvoltării societății, în folosul cetățeanului.

 Cu profesionalism să ne axăm pe audit, să avem un dialog cu entitățile auditate și să contribuim ca recomandările noastre să aducă plus valoare în cheltuirea fondurilor publice.

Mai exact, având ca punct de plecare Raportul special, ne dorim ca  la nivelul unităților administrativ teritoriale să se înțeleagă importanța organizării structurilor locale de audit public,  astfel încât să răspundă atât nevoilor manageriale cât și așteptărilor cetățenilor”, a fost mesajul președintelui Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, după întâlnirea  de lucru de  la Târgu- Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here