spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăActualitateÎntârzieri la semarea contractului cadru pe 2014

    Întârzieri la semarea contractului cadru pe 2014

    Data la care trebuie semnat contractul cadru între medici şi Casa de Sănătate Gorj se apropie vertiginos. De la 1 aprilie este aşteptată intrarea în vigare a noului contract cadru pe 2014, altfel se va recurge la un act adiţional, spune conducerea instituţiei, care din dicuţiile purtate cu medicii până acum, nu ar exista motice de îngrijorare.

    Nu se pune problema că noul contrcat cadru nu ar fi pe placul medicilor, spune Daniel Bondoc, directorul CJAS Gorj. Problema este alta, apărută prin schimbările survenite la coducerea Casei Naţionale de Sănătate şi de la Minsiterul Sănătăţii, fiind necesare ambele semnături pentru intrarea noului contract cadru. Conducerea CJAS Gorj spera ca noul contract cadru să intre în vigoare aşa cum era programat, cu 1 aprilie. „ Problema nu e că nu ar semna medicii sau anumiţi furnizori de servicii medicale. Problema a apărut ca urmare a demisiei fostului preşedinte al CNAS , prin plecarea PNL de la guvernare, care s-a lăsat cu schimbări şi la Minsiterul Sănătăţii. Practic nu există, la momentul actual, cu nou preşedinte numit şi de aceea s-a ajuns la o uşoară întârziere”,a declarat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.

    Fără contract cu Casa, ADIO decontări!

    Bondoc explică de ce este important ca între Casa şi medici să existe un astfel de contract cadru.” Medicii care nu vor semna contractul cadru cu CJAS, nu se vor mai afla în relaţii contractuale cu CJAS. Vor putea profesa dar fără decontarea serviciilor către noi”, a conchis preşdintele Bondoc. Au fost ani în care semnarea noului contract cadru a tergiversat, iar de la aprilie s-a ajuns la mai. Intre timp, soluţa pentru ca medicii să nu aibe des uferit în relatia lor cu Casa de Sănătate Gorj este prelunguirea vechiului contract cadru cu un act adiţional.Sunt şanse mari ca situaţia să se repete şi în 2014.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: