Acasa / Actualitate / Internet gratuit în șapte localități din Gorj

Internet gratuit în șapte localități din Gorj

Comisia Europeană a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, localitățile din România câștigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, prin care vor se vor introduce puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

În Oltenia, 26 de localități vor beneficia de acest program, iar șapte sunt din județul Gorj. Este vorba de localitățile Târgu-Jiu, Ţicleni, Runcu, Fărcăşeşti, Arcani, Bustuchin și Polovragi. În total, 224 de localități din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro. Bonurile pot fi utilizate de localitățile selectate pentru a pentru a achiziționa și instala echipamente Wi-Fi în locuri, precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau piețele publice.

Încă trei runde depunere

Costurile pentru întreținerea rețelei vor fi acoperite de localități. Rețele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. Finanțarea va fi acordată numai rețelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente și cu o calitate similară în același spațiu public.

Localitățile care nu au fost câștigătoare în această rundă, vor avea încă trei oportunități de depunere a cererilor de finanțare prin WiFi4EU.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*