Acasa / Actualitate / Inundații în bazinul inferior al râului Jiu. ISU Gorj a intervenit în forță

Inundații în bazinul inferior al râului Jiu. ISU Gorj a intervenit în forță

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a desfășurat ieri dar și în cursul zilei de astăzi un amplu exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru gestionarea unor situații de urgență generate de inundații în bazinul inferior al râului Jiu, zona comunei Bîlteni.

Exercițiul a debutat ieri prin organizarea unei conferințe de presă unde domnul locotenent-colonel Augustin Malacu – Inspector Șef al ISU Gorj și domnul Ion Călinoiu – Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj au prezentat detaliile exercițiului.

Scenariul exercițiului imită îndeaprope o situație reală. Va fi declarată starea de alertă la nivelul Unității Administrativ-Teritoriele Bîlteni, vor fi acționate în zonă sirenele de alarmare prin introducerea semnalului „alarmă la dezastre”, se va simula evacuarea populației din zona afectată și posibil afectată de inundații și se va interveni cu mijloacele din dotare pentru limitarea efectelor presupuselor inundații.
Există și presupuse victime surprinse de apă sau blocate pentru salvarea cărora vor interveni echipaje specializate ale ISU Gorj.

”Pe lângă tehnica de intervenție specifică utilizată în astfel de situații de urgență, vor fi angrenate în acest exercițiu cele mai noi dotări primite de instituția noastră prin sprijinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Departamentului pentru Situații de Urgență:
• Tabăra mobilă care asigură cazare și mâncare pentru 200 de persoane și poate fi folosită atât pentru salvatori, cât și pentru sinistrați, în caz de nevoie.
• Containerul de suport logistic al intervenţiei tip IV-iluminat, destinat alimentării cu energie electrică în orice situație de urgență care determină întreruperea alimentării cu energie electrică de la reţeaua naţională.

Asigurăm cetățenii și mass-media despre importanța acestor exerciții atât pentru noi, cei care avem atribuții în gestionarea situațiilor de urgență pentru că ne oferă prilejul de a ne perfecționa și de a ne autoevalua, cât și pentru cetățeni care se familiarizează cu dinamica unor astfel de situații de urgență și, sperăm noi, că vor fi pregătiți să adopte un comportament corect într-o situație reală” au transmis reprezentanții ISU Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*