18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăActualitateInundaţiile din Gorj, focare de epidemii

Inundaţiile din Gorj, focare de epidemii

Inundaţiile provocate de precipitaţiile abundente ar putea fi adevărate focare de epidemii. De aceea, două echipe ale Direcţiei de Sănătate Publică Gorj vor interveni în cazul persoanelor din zonele afectate de inundaţii, pentru a preveni îmbolnăvirea acestora, conform ordinului ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Cel mai probabil, în perioada imediat următoare va începe şi o campanie de vaccinare împotriva hepatitei şi tetanosului.

Ministerul Sănătăţii solicită Direcţiei de Sănătate Publică Gorj să asigure, în zonele afectate de inundaţii, supravegherea populaţiei din punct de vedere epidemiologic, precum şi monitorizarea calităţii apei potabile în zonele afectate, asanarea şi dezinfecţia fântânilor. Măsurile au fost deja luate: conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj dislocând două echipaje care să intervină în zonele inundate în vederea prevenirii îmbolnăvirii oamenilor. Cadrele medicale vor merge la: Novaci, Polovragi, Bengeşti Ciocadia şi Albeni pentru monitorizarea sinistraţilor. De asemenea, apa din fântânile afectate de viituri va fi evacuată, iar DSP va dezinfecta sursele de apă. „Pentru situaţia de urgenţă impusă de inundaţii vreau să vă spun că avem două echipe în teren pe trasee Crasna-Novaci- Baia de Fier- Polovragi şi a doua echipă pe Bengeşti- Albeni-Prigoria- Roşia de Amaradia pentru identificarea în teren a surselor de apă afectate, mă refer la fântâni şi impunerea măsurilor către UAPN-uri privind asanarea şi dezinfecţia surselor locale de apă. De asemenea asigurarea substanţelor clorigene de dezinfecţie eliberate de DSP din rezerva antipidemică. Apa va fi extrasă cu pompe dar asta după ce nu va ploua trei zile, după care va fi luate probe de apă şi vor fi lucrate în cadrul laboratoarelor DSP”, a declarat directorul DSP Gorj, Marius Boieriu.

Campanie de vaccinare

Este posibil ca acţiunile reprezentanţilor DSP Gorj să nu se oprească aici şi, în perioada următoare, în funcţie de decizia Ministerului Sănătăţii, să pornească o campanie de vaccinare împotriva hepatitei şi tetanosului. „Ca măsură de prevenţie monitorizarea de sănătatea a populatiei prin cabnetele medicalee din zonă şi a spitalelor orăşăneşti care ne raportează în scris cu ce pot să ajute şi catagrafierea populaţiei şi eventual vaccinarea antihepatică şi antitetanică. Când va fi cazul de dezinfecţie, DSP se va ocupa în gospodăriile oamenilor”, a mai precizat Boieriu. Ministrul a mai cerut suplimentarea personalului medical, în funcţie de necesităţi şi a echipajelor de ambulanţă, precum şi avertizarea medicilor de familie care să asigure asistenţa medicală în permanenţă.

Cinci gorjeni au luat boli de piele după ce au mers la scăldat

DSP vrea să identifice zonele naturale de îmbăiere

0
Direcția de Sănătate Publică Gorj și-a propus să identifice, în perioada următoare, zonele naturale de...

Romanescu, într-un mic “litigiu” cu DSP Gorj. “DSP nu dorește să achite sumele pentru cele 12 persoane care nu au respectat regulile de izolare...

0
Primarul Municipiului Târgu Jiu susține că se află în discuții contradictorii cu reprezentanții Direcției de...

Director medical SJU Târgu Jiu: Tot personalul angajat al secțiilor ginecologie, neonatologie și ATI I va fi testat !

0
Noua conducere a Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu a transmis care sunt primele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!