Învață la grămadă după ce le-a ars școala. Autoritățile, din Săcelu la mâna sponsorilor

0
27

500.000 de lei pentru elevii din Magherești. Acesta este prețul pe care statul trebuie să-l achite pentru ca aproximativ 20 elevi din Săcelu să-și continue studiile în bune condiții. Autoritățile județene au cerut sprijin Legislativului pentru a repara Școala Generală din localitate, după ce săptămâna trecută imobilul a fost cuprins de flăcări.

În cadrul ședintei de Comitet Județean pentru Situații de Urgență ce a avut loc ieri, la Prefectura Gorj, s-a luat decizia ca autoritățile din Săcelu să ceară sprijinul Guvernului. Pe baza evaluărilor făcute s-a votat o hotărâre prin care mai marii județeni cer alocarea unor sume de bani din fondul de intervenție al statului. „Se aprobă suma propusă de 500 de mii de lei pentru a fi inclusă în proiectul de hotărăre de Guvern în vederea finanțării din fondul de intervenție, aflat la dispoziția Guvernului, în scopul refacerii Școlii Primare Grigore Magherescu din comuna Săcelu, afectată de incediu în ziua de 29 ianuarie 2018. Vom continua procedura în vederea reabilitării localului”, a supus la vot prefectul județului Gorj.

Program pe două ture

Prezent la întalnire, viceprimarul comunei Săcelu s-a plâns că primăria nu are bani pentru refacerea școlii. Gheorghe Dumitrelea susține că dacă este nevoie va apela la mila sponsorilor pentru ca cei mici să nu învețe la grămadă. „Să vedem dacă ni se aproabă, dacă nu prin donare, sponsorizare sperăm să reconstruim școala.Copii vor învața la altă unitate de învățământ, din Săcelu, până la refacerea școlii. O să se facă program după masă pentru a putea cuprinde tot efectivul de elevi. Asta este!”

Școala ce a ars săptămâna trecută a fost reabilitată în 2009, peste un milion de lei fiind investit atunci de autorități.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here