6.9 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 12, 2021
AcasăActualitateInvestiții importante în sistemele hidroenergetice din Gorj, finanțate din Planul Național de...

Investiții importante în sistemele hidroenergetice din Gorj, finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență

Două investiții importante în sistemele hidroenergetice din județul Gorj vor fi finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Este vorba de Amenajarea Hidroenergetică Cerna – Motru – Tismana II. Baraj Vâja și regularizare aval CHE Tismana, precum și de amenajare hidroenergetică a râului Jiu, pe sectorul cuprins între Livezeni și Bumbești Jiu. Aceste obiective se află în conservare și în curs de execuție. Planul Național de Redresare și Reziliență a fost postat miercuri, 25 noiembrie, pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, care a fost retras ulterior.

Planul are o valoare de 30,4 miliarde de euro. Un capitol este denumit „Energie și Tranziție verde”. Investițiile au fost grupate în trei mari categorii, iar bugetul total este de 1,55 miliarde de euro.

Investițiile care ar urma să se desfășoare în Gorj constă în „Sprijin pentru producția, transportul, distribuția de energie din surse regenerabile, investiții în capacități de producție pentru tranziția de la combustibil solid la combustibil de tranziție, inclusiv investiții în tehnologii verzi“.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -