Acasa / Actualitate / Investiții la SJU Târgu Jiu. Vezi când demarează “Reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu”!

Investiții la SJU Târgu Jiu. Vezi când demarează “Reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu”!

În vară Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu se transformă în șantier. Proiectul ce prevede reabilitarea energetică a unității este în linie dreaptă, autoritățile așteptând să demareze procedura de achiziție.

Lucrarea de peste 21 de milioane de lei așteaptă să fie scoasă la licitație. Durata de implementare a proiectului este de 33 de luni, de la semnarea contractului de finanțare. Prin realizarea acestui proiect se urmărește: îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii (pereți exteriori, ferestre, tâmplărie, planșeu superior, planșeu peste subsol), a șarpantelor și a învelitorilor, inclusiv măsuri de consolidare a clădirii, după caz; reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru prepararea și transportul agentului termic, apei calde menajere și racordarea la sistemele de încălzire centralizată, după caz; utilizarea surselor regenerabile de energie, pentru asigurarea necesarului de energie termică pentru încălzire și prepararea apei calde de consum (montarea unui sistem alcătuit din panouri solare și pompe de căldură); reabilitarea instalațiilor electrice, respectiv înlocuirea tablourilor de iluminat și de forță, înlocuirea grupului generator, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescente și incandescente cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață; implementarea sistemelor de management energetic, având ca scop îmbunătățirea eficienței energetice și monitorizarea consumurilor de energie; realizarea instalațiilor de avertizare și prevenire incendiu. „A plecat dosarul către evaluatorul tehnic. Proiectarea a fost depusă de către firma care se ocupă de tot ce înseamnă expertiză și imediat ce evaluatorul tehnic va da Ok-ul, pentru că este terță persoană, vom să demaram procedură de achiziție publică pentru lucrare.  De asemenea, pentru UPU a fost demarată documentația, am trimis-o către SICAP pentru a semna cât mai repede contractul de proiectare și execuție. Am mers pe pachet comun pentru această investiție”, susține președintele Consiliului Județean.

Secții reabilitate

După aprobarea bugetului unitatea va beneficia și noi lucrări pe secții. „Tot la spital, de pe șase februarie se lucrează intens la reabilitarea secțiilor Cardiologie, Obstetrică- Ginecologie  și Endocrinologie. După aprobarea bugetului, și sunt convins că colegii, consilieri nu se vor opune, vom începe reabilitarea a încă trei secții: Medicină I, Gastroenterologie și Neonatologie”, a mai declarat Cosmin Popescu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*