spot_img
3.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateInvestiţii pentru reducerea amoniului din apă

    Investiţii pentru reducerea amoniului din apă

    Aparegio investeşte în trei noi staţii de tratare a apei care au ca scop reducerea amoniului din apa potabilă. Aceste staţii au scopul de a aduce concentraţia de amoniu sub parametrul de 5 mg per litru aşa cum indică biologii, faţă de până la 16 mg, cât se regăseşte în prezent în apa furnizată în localităţile componente ale Municipiului Târgu-Jiu, dar şi la Târgu-Cărbuneşti.

    statie-tratare-1statie-tratare-3statie-tratare-4

     
     
     
     
     
     
     
     

    Peste 12 milioane de lei investeşte societatea de distribuţie a apei potabile din Gorj pentru a scăpa de amoniul din apa potabilă. Trei staţii de tratare sunt construite în acest sens în localităţile Preajba, Polata şi Târgu-Cărbuneşti. „Sunt investiţii ce au ca scop reducerea conţinutului de amoniu din apa pe care o dăm populaţiei. Acum se lucrează la infrastructură. În interiorul staţiei avem o baterie cu două filtre care tratează amoniu, mangan şi fier astfel încât apa să ajungă în parametrii impuşi de lege”, a declarat inginerul Aparegio, Ion Iliescu. Reprezentanţii Aparegio susţin că apa este potabilă şi în prezent, însă este nevoie de aceste investiţii pentru a aduce apa la parametrii impuşi de legislaţie, adică amoniul să se regăsească în apă într-o concentraţie mai mică de 5 mg/litru.

    La Târgu-Cărbuneşti, amoniul depăşeşte 16 mg/l

    „Amoniu este în toate apele, ideal ar fi să fie sub 5 mg/litru. Noi avem în prezent foraje cu 6 mg, cu 7, cu 16 mg/l la Cărbuneşti, sunt nişte probleme aici. Dar trebuie reţinut că apa este potabilă doar că vorbim despre un disconfort prin faptul că amoniul depăşeşte aceşti parametri, cei pe care îi stabilesc biologii”, a mai precizat reprezentantul Aparegio. Cele două staţii din Polata şi Preajba vor fi folosite în alimentarea cu apă a localităţilor componente, până la momentul în care canalizarea municipiului va fi extinsă şi în aceste zone, urmând apoi să rămână o soluţie de rezervă, pentru situaţii neprevăzute. Însă cum fondurile pentru extinderea canalizării lipsesc, staţiile vor funcţiona în continuare la capacitate. Termenul limită de finalizare a lucrărilor la staţiile de tratare a apei este 25 mai.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: