Investiții în Rovinari! Ce a anunțat edilul Robert Filip

0
39

Robert Filip, primarul orașului Rovinari, a anunțat că în localitate vor avea loc, în perioada imediat următoare, mai multe investiții importante. Una dintre ele se referă la reabilitatea unui bloc și construirea unor locuințe pentru tineri.

Autoritățile locale de la Rovinari au încheiat toate actele necesare și au demarat lucrările la reabilitarea unui bloc unde vor fi realizate locuințe pentru tineri. „Vești bune pentru tinerii aflați în căutarea unui apartament sau a unei garsoniere de la Agenția Națională pentru Locuințe: s-au perfectat toate actele, iar de astăzi au început lucrările la reabilitarea scheletului blocului P14, în acest fel venindu-se în întâmpinarea nevoii de locuințe pentru tinerii din oraș. Totodată, se face un pas înainte și pentru înfrumusețarea localității, întrucât respectivul imobil este într-o stare deplorabilă din anul 1989”, a spus Robert Filip. De asemenea, potrivit edilului, în următoarea perioadă urmează să fie finalizată sala de sport de la Școala Generală Nr. 1, unde s-au executat lucrările de reparații capitale. Autoritățile au investit în aplicarea soluțiilor tehnice pentru diminuarea efectelor umidității la fațade, izolare termică pentru o eficiență energetică crescută, tencuieli decorative, refacerea în totalitate a instalațiilor termice, sanitare și electrice, dotarea sălii de sport și amenajarea zonei din jurul sălii de sport.

Serele de care dispune orașul Rovinari și care sunt în subordinea Direcției Administrare Patrimoniu, vor fi reabilitate. Toate lucrările de reabilitare se vor realiza în regie proprie de către angajații de la Serviciile Publice Locale Rovinari, iar încălzirea spațiilor de vegetație ale serelor se va realiza cu un sistem propriu de încălzire, cu lemn, provenit în special din recuperări și deșeuri, ceea ce face ca eficiența economică să fie crescută. De asemenea, sunt în lucru și alte obiective importante pentru comunitatea locală: Parcare Acoperită IE2, Platforme subterane pentru colectarea deșeurilor menajere, Piața Agroalimentară, Bazar Comercial, Parcare Acoperită R4, Amenajare teren sintetic și parc de joacă Cartier Vîrț, Anveloparea Blocurilor I4, I1, M1, H1 și R1. „În faza de documentații tehnico-economice avem următoarele proiecte în derulare: parcare și căi de acces în zona blocurilor M1-M2, modernizare Parc zona blocurilor P10 și B2 – B7, reabilitare acoperiș bloc ANL P18, pista de alergare din Tartan de la Colegiul Gheorghe Tătărescu, amenajare toalete publice și un parc de agrement în zona bl. R6, Târg Săptămânal”, a declarat Robert Filip, primarul orașului Rovinari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here