Acasa / Actualitate / Investițiile în hidrocentralele de pe Defileul Jiului ar putea să continue

Investițiile în hidrocentralele de pe Defileul Jiului ar putea să continue

Un certificat de urbanism în vederea emiterii autorizaților de construire a celor două hidrocentrale de pe Defileul Jiului a fost emis de către Consiliul Județean Gorj. Investiția a fost oprită în urmă cu doi ani când aproape era finalizată în urma unor hotărâri judecătorști. Suma cheltuită până acum de Hidroelectrica depășește 100 milioane de euro. Instanța de judecată a decis anularea autorizațiilor emise, după ce zona a fost inclusă în Parcul Național „Defileul Jiului“.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a declarat că s-a emis un certificat de urbanism și că urmează să se emită și autorizația de construire: „Colegii mei de la Urbanism au emis certificatul de urbanism și urmează autorizația de construire pentru lucrările necesare de a fi efectuate pentru punerea în funcțiune. Sunt convins că și aceste autorizații vor fi contestate. Am înțeles că s-a lucrat la documentație și sper ca lucrurile să intre pe făgașul normal. Noi, cei de la Consiliul Județean, ne-am făcut datoria, respectând legea, pentru că și noi suntem supuși, unei proceduri de verificare a organelor statelor în ceea e privește respectarea sau nerespectarea legii. Tot ce a fost prevăzut în lege am solicitat și respectat, pentru a nu fi contestată emiterea unei autorizații de realizare a investiției“.

„O vină o are și Hidroelectrica“

Cosmin Popescu a mai precizat că și Hidroelectrica are o parte de vină în ceea ce privește blocarea lucrărilor: „O vină o are și Hidroelectrica, pentru că a tergiversat și a amânat la nesfârșit alocarea fondurilor necesare finalizării investiției și are o vină în faptul că de fiecare dată au fost atenționați de Agenția de Protecție a Mediului și Garda de Mediu că anumite acte trebuiau făcute și nu au fost făcute la timp. S-a încercat să se inducă ideea că noi, cei de la Consiliul Județean, suntem vinovați că nu emitem acea autorizație de punere în siguranță a unor lucrări. Am emis o autorizație, dar să nu creadă că putem să emitem autorizații atâta timp cât nu și-au făcut treaba“.

3 comentarii

  1. Intr-un parc national, nu se construieste hidrocentrala!Sunteti nebuni si prosti cu toti?

  2. Zona construcțiilor hidrotehnice de pe Jiu sa fie delimitată de parcul national . Și atunci nu se mai poate tergiversa finalizarea lucrarilor.

  3. Cand pisica nu-i acasa, soarecii joaca pe masa! Cum procurorii se fac ca ploua, nimeni nu este tras la raspundere pentru monstruozitatile din parcul national, evident ca dusmanii naturii o iau de la capat cu aranjat hartii ilegale.
    Nu ne ajunge cat au secat raurile din cauza secetei, vrem sa le secam de tot ca sa aiba constructorii pretext sa puna laba pe bani publici.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*