23.7 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăActualitateInvestiţiile în zona Narciselor continuă!

Investiţiile în zona Narciselor continuă!

Cartierul Narciselor din Târgu-Jiu arată ca un şantier, în această perioadă. Asta pentru ca locuitorii din zonă să beneficieze, în curând, de mii de metri de reţele de canalizare şi alimentare cu apă. Totodată, au fost demarate planurile urbanistice zonale pentru amplasmentele preluate de către municipalitate două noi terenuri de la Unitatea Militară, în vederea construirii de noi obiective, printre care 600 de locuinţe.

Noul cartier târgujian Narciselor prinde tot mai mult contur. Nu doar locuitorii de la blocuri vor beneficia de mii de metri de canalizare şi alimentare cu apă în plus, ci şi târgujienii din imobilele construite pe terenurile de la Primăria Târgu-Jiu. „În prezent se lucrează la extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare menajeră în cartierul Narciselor. Este vorba de aproximativ 2.000 de metri liniari de canalizare menajeră, inclusiv racordările la consumatori şi 1.000 de metri liniari cu apă, care vor asigura utilităţile pentru locuinţele individuale construite pe terenurile atribuite de municipalitate”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

Planuri urbanistice pentru terenurile de la Unitatea Militară

Totodată, dezvoltarea zonei respective nu se opreşte aici. Municipalitatea a demarat planurile urbanistice zonale pentru terenurile preluate de la Cazarma Militară. „În cartierul respectiv au fost preluate de către municipalitate două noi terenuri de la Unitatea Militară, de 36 hectare, respectiv 4 hectare celălalt amplasament. Au fost demarate planurile urbanistice zonale pentru acest amplasament unde s-a propus realizarea unor obiective, de la construire de noi locuinţe sociale, minim 600 de unităţi locative, de asemenea construirea unei baze sportive cu terenuri de agrement pentru fotbal, baschet, realizarea unui parc, construirea unui centru multifuncţional pentru diverse activităţi, construirea unei creşe şi a unei grădiniţe cu program prelungit”, a mai spus Raul Chiriac. Investiţia în reţeaua de canalizare şi alimentare cu apă din zona Narciselor se ridică la 400 de mii de lei, bani de la bugetul local.

Casă nouă pentru 40 de familii din Motru

0
Municipiul Motru este în continua dezvoltare. Deși sunt probleme în domeniul construcțiilor, forța de muncă...

Consilier BNR: Investiția ideală „80% să bei și să mănânci”!

0
După ce guvernatorul BNR Mugur Isărescu ne sfătuia să bem "un ceai de tei", în...

GRAV: Turcineștiul poluează Jiul!

0
Garda de Mediu Gorj a aplicat o amendă 30.000 de lei constructorului sistemului de canalizare...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!