Înveți o MESERIE și primești 400 lei pe lună în timpul școlii! Află despre ce este vorba

0
183

scoala-de-meserii-ELECTRICIANElevii gorjeni, care au obținut rezultate proaste la evaluarea națională, nu au ales să se înscrie la o școală profesională! Mentalitatea lor și a părinților lor nu s-a schimbat din păcate, astfel că ajung la liceu elevi cărora le-ar fi mai bine în viață dacă ar învăța o meserie. Mai mult, la Liceul Energetic, la școala profesională de electricieni, elevii ar putea beneficia de bursa de la stat și de o bursă din partea Distribuție Oltenia, ajungând la 400 lei pe lună pe timpul studiilor. Aproximativ 300 de locuri au rămas neocupate în învățământul profesional din județul Gorj.

energetic jVara aceasta, zeci de absolvenți au optat pentru învățământul dual și vor urma o școală profesională, învățând meserie. Elevii vor beneficia de burse lunare, cazare și transport gratuit, echipamente și toate condițiile pentru practică. „Au rămas neocupate peste 280 de locuri în învățământul profesional. A rămas ca elevii care vor promova examenele de corigențe și elevii care nu au optat, până acum, pentru o formă de învățământ profesional sau liceal să se înscrie în etapa a doua”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj. La Liceul Energetic, de exemplu, se vor forma două clase pentru anul școlar viitor. 14 elevi s-au înscris până acum la cele două profile: mecanic și electrician. Datorită unui acord/parteneriat cu CEZ Distribuție Oltenia, viitorii electricieni vor primi o bursă suplimentară dacă au rezultate bune la învățătură!

Burse de 200 lei și burse de merit

energetic gToți elevii care vor opta pentru învățământul profesional vor obține 200 de lei lunar. Vor avea asigurate toate condițiile pentru practică la mai mulți agenți economici din județul Gorj, de exemplu CEO și Artego implicându-se în acest proces. La finalul studiilor, meseriașii cei mai buni se pot angaja la agenții economici parteneri ai școlilor profesionale urmate (CEO; CEZ; Artego, Energo construcția etc). La Colegiul din Rovinari sunt disponibile 28 de locuri la școala profesională, fiind ocupate până acum aproape jumătate: zece locuri la electrician exploatare joasă tensiune și trei locuri pentru strungari. La Liceul Tehnologic din Turceni au mai rămas doar șase locuri libere. În toamnă, după ce va începe noul an școlar, elevii Liceului Energetic – cei care se vor înscrie la profilul electric, școala profesională – vor avea acces la programul pilot „Ucenic Electrician”, susținut de compania Distribuție Oltenia. Proiectul este organizat în colaborare cu Liceul Energetic Târgu Jiu, Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Asociația ROI. Tot în cadrul acestui proiect, un laborator și o sală de clasă de la Liceul Energetic vor fi modernizate și dotate de companie. „Bursele pe care dânșii le vor acorda vor fi pe o perioadă de trei ani, cât durează școala profesională. În cadrul programului Ucenic Electrician, elevii gorjeni vor beneficia de sesiuni de mentorat, stagii de pregătire practică în instalațiile electrice ale operatorului Distribuție Oltenia. De asemenea, din ceea ce ne-au transmis cei de la companie, elevii vor avea parte și de sesiuni de dezvoltare personală alături de specialiștii Asociației ROI. Performanța elevilor va fi recompensată cu o bursă lunară în valoare de 200 de lei, oferită de Distribuție Oltenia. Această bursă va fi pusă la dispoziția primilor cinci elevi cu rezultatele cele mai bune”, a spus profesorul Antoaneta Butoarcă, directorul adjunct al Liceului Energetic din municipiul Târgu-Jiu.
Anul acesta, peste 300 de tineri au absolvit o școală profesională în județul Gorj. Meseriașii au o șansă reală la angajare, mult mai mare decât absolvenții de liceu, chiar și față de cei cu facultate. Marii producători au nevoie de forță de muncă și de angajați pregătiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here