18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăActualitateIulia Vână a rămas fără mandatul de consilier local! A fost declarată...

Iulia Vână a rămas fără mandatul de consilier local! A fost declarată incompatibilă

Iulia Vână-Dumitrașcu nu mai este consilier local al municipiului Târgu Jiu. Consiliul Local Târgu Jiu a constatat, în ședința de ieri, încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de ales local.

Hotărârea are la bază un referat al Agenției Naționale de Integritate (ANI), care a solicitat Consiliului Local aplicarea sancțiunii împotriva Iuliei Vână-Dumitrașcu, care a ocupat, în trecut, și funcția de viceprimar al municipiului Târgu Jiu, ca urmare a rămânerii definitive a raportului de evaluare, prin respingerea de către instanțele de judecată a contestației care a fost formulată de către Iulia Vână-Dumitrașcu. Consilierul local va fi înlocuit cu un membru supleant, Alexandru Picu fiind următorul pe listă.

A fost membru în Consiliul de Administrație al mai multor școli

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că, în perioada 2012 – 2015, Iulia Vână a ocupat simultan postul de viceprimar la Târgu Jiu şi membru în Consiliul de Administraţie al mai multor unităţi de învăţământ din municipiu cu toate că nu era remunerată: „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 octombrie 2012 – 31 iulie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și membru în Consiliul de Administrație al mai multor unități de învățământ (Colegiul Tehnic nr. 2 Târgu-Jiu, Liceul cu Program Sportiv Târgu-Jiu, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu), încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003“.

A intrat cu motoscuterul într-un cap de pod și a murit

0
Un bărbat de 63 de ani, din Târgu Jiu, a murit, astăzi, 15 august, după...

Proces de peste două decenii, pentru 25 de cenți, în India

0
Un bărbat din India a câștigat o bătălie în instanță de 22 de ani împotriva...

Magistrații din București analizează marți recursul CEO în dosarul Carierei Roșia

0
Soarta Carierei Roșia, din Complexul Energetic Oltenia, va fi decisă marți, 2 august, la Curtea...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!