Iulia Vână a rămas fără mandatul de consilier local! A fost declarată incompatibilă

0
98

Iulia Vână-Dumitrașcu nu mai este consilier local al municipiului Târgu Jiu. Consiliul Local Târgu Jiu a constatat, în ședința de ieri, încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de ales local.

Hotărârea are la bază un referat al Agenției Naționale de Integritate (ANI), care a solicitat Consiliului Local aplicarea sancțiunii împotriva Iuliei Vână-Dumitrașcu, care a ocupat, în trecut, și funcția de viceprimar al municipiului Târgu Jiu, ca urmare a rămânerii definitive a raportului de evaluare, prin respingerea de către instanțele de judecată a contestației care a fost formulată de către Iulia Vână-Dumitrașcu. Consilierul local va fi înlocuit cu un membru supleant, Alexandru Picu fiind următorul pe listă.

A fost membru în Consiliul de Administrație al mai multor școli

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că, în perioada 2012 – 2015, Iulia Vână a ocupat simultan postul de viceprimar la Târgu Jiu şi membru în Consiliul de Administraţie al mai multor unităţi de învăţământ din municipiu cu toate că nu era remunerată: „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 octombrie 2012 – 31 iulie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și membru în Consiliul de Administrație al mai multor unități de învățământ (Colegiul Tehnic nr. 2 Târgu-Jiu, Liceul cu Program Sportiv Târgu-Jiu, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu), încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003“.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here