13 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 23, 2020
Acasă Actualitate Izolați la domiciliu dar cu chef de plimbări în aer liber

Izolați la domiciliu dar cu chef de plimbări în aer liber

Măsurile izolării la domiciliu încălcate, de gorjeni inconștienți. Autorităție au în continuare de furcă cu persoanele care nu înțeleg că pot reprezenta un pericol pentru populație. În plină ascensiune a pandemiei de coronavirus, o parte din gorjenii izolați la domiciliu sunt prinși circulând pe străzi.

În județul Gorj se află în carantină instituționalizată 589 de persoane din care 66 de persoane au intrat în carantină și 20 de persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore, iar, 1.925 de persoane sunt izolate la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. În toată această perioadă toate structurile de la nivelul județului Gorj, cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, acționează integrat pentru impunerea respectării normelor legale pe perioada stării de urgență. Și, totuși, există și scăpări când oamenii legii dau peste inconștienți. “ În ultimele 24 de ore, 174 de polițiști gorjeni au desfășurat peste 30 de misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19.Astfel, a fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu in cazul a peste 1750 de persoane, iar 16 agenți economici au fost verificați cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul Stării de Urgență.De asemenea, au fost verificate 397 de locații de carantinare /izolare.În cadrul acțiunilor, polițiștii au aplicat 104 sancțiuni contravenționale, în valoare de 300.000 lei, din care 103 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.Polițiștii au depistat o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei și a fost plasat în carantină instituționalizată.Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Tudor Vladimirescu” Gorj, au executat misiuni de menținere a ordinii publice în zona a 20 centre de carantină cu 44 jandarmi, însoțirea a 16 transporturi de persoane spre centrele de carantină sau în tranzit pe raza județului Gorj cu 18 jandarmi. Deasemenea jandarmii gorjeni au verificat respectarea interdicției de a nu părăsi locația de izolare ca măsură de prevenire a răspândirii COVID -19, la un număr de 214 persoane dispuse în 21 de localități. Au fost sancționate contravențional cu amenzi în cuantum total de 22.000 lei, un număr de 11 persoane, deoarece nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID 19, în localitățile Tg Jiu, Tg Carbunesti, Rovinari, Bumbesti Jiu și Motru”, a transmis Grupul de comunicare al CJCCI Gorj.

Și polițiștii locali au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale, din care 20 pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr.3/2020, în valoare de 35.000 de lei, iar alte 7 persoane au fost sancționate contravențional pentru încălcarea prevederilor Lg. 61/1991, pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Mască de protecție ne ajută!

Totodată, prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, recomandă tuturor cetățenilor județului Gorj și celor care tranzitează județul, ca în spațiile publice sau la locul de muncă, să își acopere fața(nas, gură) cu mască, inclusiv măști improvizate sau alte materiale de protecție, de unică folosință sau reutilizabile (eșarfă sau alte accesorii vestimentare) în vederea reducerii riscului epidemiologic, de transmitere a virusului SARS-Cov-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

A pierdut lupta cu boala. Tânără mămică, operată de cancer, s-a stins

Ana Maria Vîrjan, o tânără mămică a unei fetițe de numai 6 ani s-a stins din viață la numai 36 de ani. Aceasta a...

Gore Popescu: „Este posibil ca şi alţi jucători în afara celor cinci să plece de la noi”

Restructurări masive la Energia. Antrenorul Vasile Stângă a părăsit banca târgujienilor, iar la câteva zile după un contingent de cinci jucători au fost trecuţi...

Weber: Pătrășcoiu va explica public care sunt considerentele profesionale sau de altă natură pentru decizia numirii lui Călinoiu.

Dacă îmi cerea cineva o parere, consider că trebuia promovată o persoană tânără,dinamică și cu cunostinte în domeniu. Reporter: Ce părere aveți despre angajarea domnului...

Pandurii, gata de start !

Ieri, Pandurii avea programat un meci amical contra divizionarei B, FC Argeş. Acest meci era ultimul de verificare înaintea reluării campionatului, însă din cauza...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini