Acasa / Actualitate / Izolați la domiciliu, târgujienii primesc mâncare prin intermediul unei firme de catering

Izolați la domiciliu, târgujienii primesc mâncare prin intermediul unei firme de catering

Tot mai mulți gorjeni sunt izolați la domiciliu. Deși persoanele nu prezintă niciun simptom care să aducă în prim plan coronavirusul, cetățenii rămân sub supraveghere medicală. Printre cei izolați se numără și șefi de instituții care, au revenit recent din concedii unde virusul a făcut deja primele victime. Autoritățile locale din Târgu Jiu vor asigura hrana persoanelor izolate la domiciliu, pe raza orașului, pe perioada celor 14 zile de carantină.

Peste 50 de gorjeni sunt în prezent obligați să rămână în case. Mulți dintre ei sunt persoane care au intrat în contact cu italianul declarat infectat cu COVID-19, alții, cetățeni veniți din zonele cu risc sau pur și simplu concedii programate din timp. Autoritățile rămân în alertă, continuând să analizeze firul deplasărilor făcute de italianul în vârstă de 71 de ani. “Până în acest moment au fost recoltate şi transmise către Institutul ‘Matei Balş’ din Bucureşti 44 de probe biologice. Se lucrează la foc continuu şi continuă ancheta epidemiologică, concomitent cu prelevarea de probe biologice şi transmiterea acestora în vederea prelucrării. Persoanele cărora le-au fost recoltate probe biologice sunt izolate la domiciliu, sub supraveghere”, a precizat Florin Chisim.

Cetățenii ținuți, momentan, departe de primărie

Primăria Drăguțești și-a restrâns activitatea după ce bărbatul din Italia și-a achitat aici dările la stat. Casiera unității este izolată la domiciliu, primarul declarând că se dorește protejarea cetățenilor.” O să oprim accesul cetățenilor în instituție, o să fie un om, un angajat care ia legătura cu toți cetățenii, noi o să continuăm să lucrăm dar dorim să protejăm cetățenii. De obicei italianul venea în decembrie să-și plătească dările nu știu cum acum necazul l-a adus în comuna noastră”, a declarat primarul din Drăguțești, Ion Popescu.

Director, izolat la domiciliu

Între timp și directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, Constantin Mitroi, a intrat în autoizolare. Acesta s-a întors de curând dintr-o vacanță din Italia. Mitroi a fost preluat de o echipă a Direcției de Sănătate Publică Dolj încă din aeroport. Deși nu dă semne de boală, director va rămâne acasă, între timp îi ține locul Dan Vîlceanu, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Politician tras pe dreaptă

Și Ion Săvoiu, fostul consilier local PMP este izolat la domiciliu după ce autoritățile i-au sugerat să stea acasă. Acesta a revenit din Italia de curând, fiind în primul avion care a ajuns în Craiova din zona Italiei.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*