Jandarmii montani au învățat cum să se cațere pe munți

0
108

Jandarmii montani și structura de acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Tudor Vladimirescu” Gorj au luat lecții de cățărare. Aceștia au desfășurat, în perioada 13-14 aprilie, un stagiu de pregătire în domeniul alpin, împreună cu membrii Clubului Montan White Wolf din localitatea Baia de Fier.

„Pe parcursul stagiului de pregătire au fost reamintite și puse în practică tehnici de alpinism urban și montan, de management al activităților montane, precum și noțiuni de prim ajutor de bază, urmărindu-se întărirea coeziunii de grup și lucrul în echipă în misiunile care implică astfel de tehnici.

Au fost aprofundate atât individual cât și în echipă, tehnica de realizare a nodurilor utilizate în alpinism, amaraje specifice alpinismului de vară cât și urban. De asemenea au fost efectuate cățărări pe stâncă precum și rapeluri în decorul montan oferit de Cheile Galbenului din Baia de Fier.

Stagiul de pregătire a urmărit perfecționarea tehnicilor de alpinism ale jandarmilor gorjeni în scopul îndeplinirii la un standard profesional ridicat a misiunilor specifice, urmând a fi planificate în decursul anului și alte stagii de acest gen“, a spus Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here