6.8 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 21, 2021
AcasăActualitateJob-uri vacante! Societatea La Provincia din Târgu Jiu a dat startul angajărilor

Job-uri vacante! Societatea La Provincia din Târgu Jiu a dat startul angajărilor

Au început angajările la noua fermă de pui din municipiul Târgu Jiu. Societatea care a cumpărat spațiile fostei societăți Avicola pentru a deschide o nouă afacere are nevoie de forță de muncă. În prezent peste 800 de CV-uri au fost depuse, însă angajatorul anunță că încă are nevoie de personal. Noua fabrică își va deschide porțile în luna mai acestui an.

Președintele Cosniliului Județean a făcut o vizită de lucru în zona în care urmează să fie dezvoltat abatorul și, după ce a văzut stadiul lucrărilor s-a declarat impresionat de evoluția lucrărilor. „Cele 76 de hale de producție sunt reabilitate în proporție de 70% ceea ce înseamnă că respectăm termenul dat . La abator încă se lucrează, acesta va fi ,de fapt, reabilitat ultimul. Echipamentele pentru halele de producție sunt deja venite și vor fi și ele instalate. Sunt peste 800 de CV-uri depuse la sediul firmei, se fac încă recrutări. Deja sunt angajate 80 de persoane, din acestea, de săptămâna viitoare, 20 vor pleca la instruire. Totodată, firmele angrenate în construcții sunt din județul Gorj și, spun eu, că lucrurilechiar sunt chiar peste graficul inițial”, a declarat Cosmin Popescu președintele Consiliului Județean Gorj.

În ciuda numărului mare de CV-uri depus, reprezentanții societății susțin că au nevoie atât de personal calificat cât și de muncitori necalificați. „Din planificare noastră vor fi 600 de angajați. Angajările se vor face înainte 1 mai pentru ca pe această dată să începem efectiv producția. Cv-urile depuse nu sunt suficiente, mai avem nevoie de specialiști pe anumite probleme. Ne trebuie medici veterinari, mecanici, electricieni, persoanal calificat în industria alimentară, șefi de fermă. Nu credem că vor fi probleme și ne vom descurca, de altfel din acest motiv am și ales să dezvoltăm afacerea, aici, la Târgu Jiu. În ceea ce privește grila de salarizare, salariile sunt negociate cu fiecare angajat în parte. Veniturile sunt confidențiale, nu vi le putem spune. Intenția proprietarului nostru este de a dezvolta la Târgu Jiu mai multe ferme. Vă pot spune că în afară de activele de la Avicola lucrăm la deschiderea a 20 de puncte de desfacere în județ Gorj, produse avicole și produse de la fabrica nostră din Vâlcea”, a declarat Tiberiu Berbece, directorul adjunct al grupului de firme Carmistin.

Studenții UCB, viitori angajați ai societății

Pentru ca lipsa angajaților să nu stea în cale dezvoltării afacerii de la Târgu Jiu, președintele Consiliului Județean Gorj a luat decizia de a discuta cu conducerea unităților de învățământ universitar din județ. „ Am avut o discuție cu conducerea Universității Constantin Brâncuși, cu rectorul Adrian Gorun și am stabilit încheierea unui potrocol de colaborare, în sensul că se angajează să semneze contractul de muncă pentru 20 de absolvenți ai UCB din promoția anterioară și cea curentă. Domenile de interes vizate sunt cel juridic, administrație publică dar și economic și inginerie”, a mai declarat șeful județului.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -