spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăActualitateJudeţul Gorj, judeţ cu primari incompatibili

    Judeţul Gorj, judeţ cu primari incompatibili

    21 de primari din judeţul Gorj au fost declaraţi incompatibili de Agenţia Naţionale pentru Integritate, dar niciunul nu a fost suspendat din funcţie. Toţi edilii declaraţi incompatibili au depus acţiuni de contestare a rapoartelor A.N.I, iar Instituţia Prefectului Gorj monitorizează, în acest moment, evoluţia acţiunilor în instanţă.

    Până în acest moment, Agenţia Naţională pentru Integritate a emis 21 de rapoarte de incompatibilitate a tot atâtor aleşi locali din diferite comune ale judeţului nostru. Aceştia au încălcat legea şi puteau fi suspendaţi din funcţie, însă, au contestat în instanţă deciziile Agenţiei de Integritate. Prefectura Gorj a primit înştiinţări până acum pentru 20 de edili, Maria Dumitraşcu de la Berleşti, fiind ultimul primar încă neluat în evidenţa instituţiei. „La sfârşitul anului 2013, au fost primite rapoartele A.N.I. pentru un număr de primari din judeţul Gorj, iar în acest moment, din comunicatul oficial al A.N.I, dar fără a fi trimis raportul şi către Instituţia Prefectului Gorj, până în prezent avem un număr de 21 de primari din unităţile administrativ- teritoriale ale judeţului Gorj”, a declarat subprefectul judeţului Gorj, Virgil Drăguşin.

    Au contestat raporturile

    Prefectura judeţului Gorj poate lua măsuri împotriva acestora doar după ce edilii vor obţine o hotărâre definitivă şi irevocabilă judecătorească. „Toţi aceştia au depus acţiuni de contestare a raportului în contencios administrativ, urmând ca Instituţia Prefectului să dispună eventualele măsuri după rămânerea definitivă a hotărârilor judecătoreşti, dacă acestea vor fi nefavorabile aleşilor locali. În acest moment, nu avem decât să monitorizăm evoluţia acestor acţiuni în instanţă, neavând o altă pârghie la îndemână sau legea nu ne obligă şi nici nu avem alt mijloc de a acţiona în această situaţie”, a mai precizat Drăguşin. Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat că a emis un act administrativ, a încheiat un act juridic, a luat o decizie sau a participat la luarea unei decizii cu încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: