10.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 11, 2021
AcasăActualitateLansare de carte: „Cartea curajului” și poveștile unor români plini de inițiativă

Lansare de carte: „Cartea curajului” și poveștile unor români plini de inițiativă

Biblioteca Județeană „Christian Tell” din Gorj, Biblioteca Județeană Ovid Densușianu din Deva împreună cu Biblioteca Județeană din Neamț, Biblioteca Municipală Medgidia (Constanța) și Biblioteca Comunală Răcoasa (Vrancea) vor participa sub coordonarea Fundației Progress la lansarea volumului Cartea Curajului în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus.

lansare-carte-3Lansarea va avea loc la standul editurii Cartea Veche, joi, începând cu ora 13.00 și va prilejui întâlnirea prin intermediu videoconferinței skype a copiilor ce frecventează bibliotecile sus menționate cu autoarea cărții și cu alți invitați. În cadrul acestei întâlniri, copiii vor citi, fiecare în fața unei camere video cu transmisiune live pasaje din povești alese de ei, dând ștafeta lecturii de la o bibliotecă la alta. „Cartea curajului” semnată de Adina Rosetti, ilustrată de Alexia Udriște și apărută la Curtea Veche Publishing, reunește 10 povești inspirate din realitate, repovestite astfel încât părinții să le poată împărtăși copiilor valorile asociate curajului și este prima lucrare de acest tip publicată în România.

Cele 10 povești despre curaj sunt inspirate din întâmplări reale colectate prin intermediul aplicației online „Culegătorii de Curaj”, lansată de Piraeus Bank în 2015, ca parte a unei comunități pe care banca a creat-o pentru a cunoaște și inspira oamenii să aibă încredere în propria lor valoare. Această acțiune se înscrie în importanta misiune pe care o are biblioteca în comunitate, aceea de a servi publicul, de a promova exemplele bune și de a contribui la dezvoltarea personală și scolară a tuturor și mari și mici membri ai comunității.

- Advertisement -
Articolul precedentÎncă o ZI LIBERĂ pentru angajați!
Articolul următorBraconieri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -