spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateLege şi ordine cu dotări de închiriat

    Lege şi ordine cu dotări de închiriat

    Poliţiştii locali folosesc pistoale închiriate de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj. Chiar dacă au scăpat de vechea titulatură, cea de poliţişti comunitari, aceştia nu şi-au înnoit, însă, şi dotările aşa că folosesc, în continuare, 20 de pistoale închiriate, pe care le dau de la tură la tură.

    Potrivit legii, poliţiştii locali – foştii poliţişti comunitari, trebuie să fie dotaţi cu pistol. În municipiul Târgu-Jiu aceasta este, însă, o problemă. „Potrivit legiuitorului, fiecare poliţist al nostru care desfăşoară activităţi de ordine publică trebuie să fie dotat cu un pistol. Eu nu sunt de acord cu această prevedere. Oricum, asta nu înseamnă că, peste noapte, va trebui să cumpărăm toate aceste pistoale”, a declarat Ion Tudor, şeful poliţiei locale. În prezent, subalternii săi folosesc 20 de pistoale închiriate de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj, pentru care sunt plătite, lunar, 25 de milioane de lei vechi. Asta înseamnă nu mai puţin de 300 de milioane de lei vechi pe an, bani cu care ar putea fi cumpărate cele 20 de pistoale. „După lege ne-ar trebui cam 100 de pistoale. Pe cele pe care le avem acum le predăm de la o tură la alta. Un pistol costă de la 12-15 milioane de lei vechi în sus, adică destul demult. Sunt bani pe care nu îi avem”, a mai spus Tudor.

    Mai multe atribuţii

    Modificarea statutului de Poliţie Comunitară în cea de Poliţie Locală a venit şi cu alte schimbări pentru cei aproximativ 150 de angajaţi. Patrimoniul „comunitarilor” a fost trecut la Poliţia Locală, dar sunt foarte multe lucruri care trebuie schimbate, de la însemne, la documente oficiale şi altele. ”Trebuie să schimbăm ştampilele şi documentele. Acum se lucrează la ştatul de funcţii şi organigramă. Ne costă şi însemnele de pe echipament, iar legiuitorul nu a prevăzut bani de la bugetul naţional pentru acest lucru. Trebuie să facem bugetul. Pentru schimbarea însemnelor vom da aproximativ 50 de milioane de lei vechi”, a mai spus Tudor. Poliţiştii locali vor avea mai multe atribuţii decât foştii „comunitari”. Vor lucra pe parte de ordine şi linişte publică, paza bunurilor, disciplină în construcţii şi afişaj stradal, circulaţia pe drumurile publice unde vor aplica normele privind staţionarea, parcarea şi oprirea autoturismelor precum şi păstrarea masei admise şi accesul pe anumite artere, evidenţa persoanelor etc.

    Puţine mijloace de transport

    Poliţiştii locali au preluat de la înaintaşii lor şi patrimoniul, printre care şi mijloacele de transport. Acestea sunt, în total, 15 la număr, din care patru motoscutere şi un microbuz. „Suntem foarte mândri de microbuzul şi motoscuterele noastre. Cu maşinile nu stăm prea bine. Avem 15 mijloace de transport în stare de funcţionare, în total, vom duce şi cinci maşini la casat. Nu se pune problema să mai achiziţionăm altele acum”, a mai spus şeful poliţiştilor locali. Primele cheltuieli pe care le vor face pe anul acesta vor fi cele în legătură cu trecerea de la Poliţia Comunitară la cea Locală.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: