6.2 C
Târgu Jiu
joi, februarie 25, 2021
Acasă Actualitate Liberalii acuză conducerea Minprest că face presiuni asupra salariaţilor

Liberalii acuză conducerea Minprest că face presiuni asupra salariaţilor

- Advertisement -

minprest-2014Zeci de angajaţi din cadrul Minprest Rovinari au sesizat în instanţă faptul că nu şi-au primit tichetele de masă în perioada ianuarie – aprilie 2016, conform contractului colectiv de muncă. Liberalul Gigi Pecingină a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că salariaţii respectivi ar fi fost presaţi de conducerea unităţii să renunţe la acţiunile în judecată.

pecingina60 de angajaţi din cadrul Minprest au acţionat în judecată unitatea după ce în perioada ianuarie – aprilie 2016 nu au primit tichetele de masă. Avocatul Gigi Pecingină, cel care i-a reprezentat în instanţă pe salariaţi, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că directorii Minprest ar fi făcut presiuni asupra acestora să renunţe la acţiunile în instanţă. „Ca urmare a acestui demers al angajaţilor, conducerea Minprest a început să efectueze presiune, în sensul că au trimis organele de conducere să ia în mod separat pe fiecare angajat care a dorit să se adreseze instanţei de judecată pentru a-l convinge să renunţe la această acţiune. Am mers mai departe cu investigaţiile şi am constatat nişte lucruri care nu ar fi trebuit să se întâmple la Minprest, dar s-au întâmplat şi nu ştiu dacă acţionarul majoritar a făcut ceva în acest sens”, a declarat avocatul Gigi Pecingină.

Acuzaţii grave

Liberalul Gheorghe Pecingină acuză conducerea Minprest de faptul că banii pentru tichetele de masă ar fi fost redirecţionaţi către profitul unităţii, astfel ca managerul Gabriel Giorgi să îşi poată îndeplini planul de management. „Tichetele de masă de la Minprest se acordau în baza Contractului Colectiv de Muncă din 2015, care era în vigoare pentru că nu se semnase un nou contract, ca şi în situaţia actuală. Pe toate fundamentările de tarif pe care le-au făcut cei de la Minprest au prevăzut bani pentru tichete, deci ei când au solicitat bani de la CEO pe tarife şi şi-au fundamentat tarifele, au prevăzut aceste tichete, ori banii care au fost încasaţi au mers în profit, pentru că altfel managerul de la Minprest, cel care se lăuda în presă că manageriază foarte bine această societate, nu şi-ar fi îndeplinit parametrii managerial şi ar fi fost schimbat”, a mai precizat Gheorghe Pecingină. La Minprest, nici până la ora actuală nu a fost semnat Contractul Colectiv de Muncă deoarece administraţia şi sindicatele nu au ajuns la un consens. CCM-ul salariaţilor Minprest Rovinari a expirat luna trecută.

Ce spune directorul Minprest

Directorul Minprest, Gabriel Giorgi, neagă aceste acuzaţii şi spune că nu s-au făcut presiuni asupra salariaţilor. „Instanţa va decide ce se va întâmpla în acest caz. Este dreptul salariaţilor să solicite nişte drepturi pe care ei consideră că nu le-au primit, deşi li se cuveneau. Eu nu am făcut presiuni asupra niciunui angajat”, a declarat Gabriel Giorgi. Managerul Minprest a mai precizat că în perioada menţionată de Gigi Pecingină, bugetul societăţii nu era aprobat.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente