Licitație de 36 milioane de euro la Consiliul Județean Gorj

0
372

Consiliul Județean Gorj va încheia un acord-cadru pentru repararea și întreținerea drumurilor județene. Licitația va porni de la suma de 177 milioane de lei, 36 de milioane de euro, și va avea o durată de patru ani. Societățile interesate pot să depună oferte până pe data de 22 august. Conform caietului de sarcini, componenta financiară va conta în procent de 90%.

Societatea Ydail Construct, controlată de către omul de afaceri Ion Iordache de la Turceni, a câștigat licitația pentru acordul cadrul anterior și este de așteptat să participe și la licitația care va avea loc. Acordul-cadrul va avea o durată de 4 ani de zile. În acest sens au fost demarate procedurile pentru organizarea licitației. Companiile interesate pot să depună oferte până luna viitoare, respectiv în data de 22 august.

Ce firme ar putea să participe la licitație

Ultima licitație organizată pentru încredințarea lucrărilor pentru repararea și întreținerea drumurilor județene din Gorj a fost câștigată de Asociația condusă de Ydail Construct, controlată de omul de afaceri gorjean Ion Iordache. Atunci, societatea Consiliului Județean Gorj, Întreprinderea de Drumuri și Poduri, care nu a mai primit lucrările, a intrat în faliment după ce a pierdut acest contract.

Rețeaua de drumuri publice județene este constituită din drumuri județene, cu o lungime totală de 834,5 km, din care 784,8 km modernizați, 37,4 km pietruiți, 11,929 km de pământ, cu o stare de viabilitate precară, determinată atât de structura rutieră îmbătrânită și ieșită din perioada normală de funcționare (circa 75%), cât și de traficul de mare tonaj, în continuă creștere pe marea majoritate a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here