Acasa / Actualitate / Licitațiile pentru proiectele de 1,5 milioane euro de la Cîlnic, în evaluare! Un număr de firme record s-au înscris

Licitațiile pentru proiectele de 1,5 milioane euro de la Cîlnic, în evaluare! Un număr de firme record s-au înscris

Autorităţile locale de la Câlnic au semnat în toamna anului trecut cererea de finanţare pentru proiecte de 1,5 milioane de euro. Banii vor fi folosiţi pentru introducerea reţelei de canalizare şi pentru construirea unui after school. Momentan, la cele două licitații pentru realizarea lucrărilor s-au înscris câte 16 firme.

Cilnic Vulpe primarPotrivit primarului Dumitru Vulpe, în momentul de faţă, cele două licitații organizate prin SEAP sunt în faza de evaluare. La cele două s-au înscris câte 16 firme și va mai dura o vreme până când lucrările vor fi adjudecate. Numărul firmelor înscrise și dornice să câștige aceste licitații este foarte mare. „Suntem în faza de evaluare cu ambele licitații. Toate se desfășoară în sistem electronic. Știm că sunt câte 16 firme înscrise. Totul se face ca la carte și noi așteptăm să ni se comunice rezultatul și apoi să înceapă lucrările”, a spus Dumitru Vulpe, primarul comunei Cîlnic. Cele două proiecte sunt foarte importante pentru comunitate, spun autoritățile. Este vorba despre introducerea reţelei de canalizare şi construirea unui after school, valoarea celor două proiecte ridicându-se la 1,5 milioane de euro. Odată construit un after school, elevii vor avea posibilitatea să rămână la şcoală după terminarea orelor, să mănânce de prânz, iar apoi să-şi facă temele, fără ca părinţii să scoată bani din buzunar. Proiectul, ce va fi implementat cu finanţare europeană, vizează construirea unei clădiri noi şi dotarea corespunzătoare. „Sunt proiecte complexe, realizate pentru binele cetăţenilor. Şi în acest caz ne pregătim de licitaţie. Ne dorim ca lucrările să lucrările să înceapă cât mai repede pentru ca locuitorii comunei Câlnic să poată beneficia şi de aceste utilităţi”, a precizat Dumitru Vulpe.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*