Acasa / Actualitate / Loc de parcare în schimbul unui SMS. Şoferii scapă de aglomeraţia din trafic

Loc de parcare în schimbul unui SMS. Şoferii scapă de aglomeraţia din trafic

Primăria municipiului Târgu Jiu vrea să introducă parcări cu plata prin sms la nivelul orașului. Acest tip de sistem se doreşte a fi implementat pentru a evita aglomeraţia din oraş. Planul este bine stabilit. Mai întâi vor fi realizate noi parcări publice cu plată, după care se va renunța treptat la taxatoarele actuale. Proiectul privind parcările cu plată prin SMS va fi prezentat comisiei de circulaţie din primărie, după care va fi supus aprobării Consiliului Local Târgu Jiu.

Veste îmbucurătoare pentru târgujieni. Conducerea Direcției de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu vrea să implementeze sistemul care funcţionează în marile orașe din țară, şi anume: parcarea printr-un simplu SMS. Cu ajutorul telefonului mobil, şoferii pot găsi cu uşurinţă un loc de parcare gol, evitând astfel să piardă timp prețios în trafic. Mai mult, aceștia vor plăti taxa pentru locul de parcare tot printr-un sms. După ce va fi implementat acest sistem, casierii care se ocupă acum de locurile de parcare cu taxă, din municipiu, vor efectua activitatea de control sau vor elibera în continuare bonuri celor care nu doresc să achite taxe de parcare prin sms.

,,Vreau să avem în cadrul serviciului control pentru ca oamenii care se ocupă acum de parcări, casierii, să fie înlocuiţi cu SMS-ul, ca şi în alte municipii din ţară. Până se vor obişnui oamenii cu aceste SMS-uri să avem alternativa ca cei care vând bilete acum, atunci când vine un cetăţean care nu are posibilitatea să acceseze acest sms, să poată sa îi dea în paralel biletul pentru a putea intra în legalitate”, a declarat Marian Rotaru, director Direcția de Patrimoniu.
Proiectul privind parcarile cu plata prin SMS va fi prezentat comisiei de circulație din primarie, dupa care va fi supus aprobarii Consiliului Local Targu-Jiu. Autoritățile locale din Târgu Jiu vor să amenajeze alte locuri de parcare atât în zona Casei de Cultură cât și în Piața Mare sau în zona Stadionului Municipal. În prezent, în Târgu Jiu sunt nouă parcări cu taxă.

,,Domnul primar a şi găsit soluţii pentru zona din faţă de la Spital, zona de la Casa de Cultură, iar dacă se vor transpune în fapte, atunci vom avea cât mai multe locuri de parcare. Nu în ultimul rând în zona Rodna, mi s-a trasat sarcină să fac studiul de oportunitate. Mi s-a spus să găsesc o soluţie şi pentru locurile de parcare de la Stadion, daca putem de la stadion să obtinem aprobare de la CNI să putem da drumul la parcare până la finalizarea lucrărilor.” a declarat Marian Rotaru, director Direcția de Patrimoniu.

Primarul municipiului târgu Jiu, Marcel Romanescu a precizat că parcările cu plată ce urmează să fie amenajate vor fi destinate cetățenilor care tranzitează orașul lui Brâncuși și vor fi realizate abia după ce fiecare locuitor al orașului va avea cel puțin un loc de parcare de reședință.

2 comentarii

  1. E foarte ok cu sms .asa este si in Craiova .

  2. Dar de parcarea lui Lemnaru de la Biblioteca Judeteana nu ti a spus nimic, nimic dl Primar mai draga nea Rotarule?

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*