spot_img
11.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăActualitateLocalităţile afectate de inundaţii primesc motorină!

    Localităţile afectate de inundaţii primesc motorină!

    40 de tone de motorină! De această cantitate este nevoie, de la rezerva de stat, la nivelul localităţilor din Gorj afectate de inundaţii, după ce primăriile au rămas fără fonduri pentru utilajele ce înlătură resturile rămase în urma apelor. Combustibilul va ajunge la Gorj în câteva zile, dar nu şi în localităţile unde primăriile nu au propriile utilaje, ci sunt închiriate de la diferite societăţi.

    Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă a fost constituit ieri dimineaţă, la Târgu-Jiu. Principala problemă dezbătută în cadrul şedinţei a fost solicitarea de motorină, la Guvern. Asta, ca urmare a faptului că sunt localităţi din Gorj afectate de inundaţii care au rămas fără fonduri pentru combustibilul necesar utilajelor care încă mai au de înlăturat resturile aduse de ape. În urma centralizării situaţiei din judeţ şi raportării primarilor, nu mai puţin de 40 de tone de motorină ar trebui să ajungă în Gorj, în zilele următoare, pentru a continua lucrările pe digul Gilortului, la Crasna, la Polovragi şi la celelelalte localităţi care au avut probleme cu inundaţiile. „Am instituit Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, astăzi (n.r. joi), pentru a aloca comunelor afectate de inundaţii o cantitate de motorină de la rezerva de stat. (…) În urma centralizării, este nevoie de vreo 40 de tone de motorină pe care sperăm să le primim în zilele următoare pentru a putea continua toate lucrările pe digul Gilortului, la Crasna, la Polovragi, pe Tăraia şi în celelalte localităţi care au avut probleme în urma inundaţiilor”, a declarat prefectul de Gorj, Alin Văcaru.

    Doar dacă au utilaje proprii primesc motorină!

    Există, însă o regulă: primăriile trebuie să aibă utilajele proprii din dotare cu care intervin în curăţarea terenurilor afectate de viitură. În caz contrar, solicitările administraţiilor locale ce execută lucrările cu utilaje contractate de la alte firme, au fost respinse. „Noi am aprobat astăzi, în această şedinţă, solicitările ce au venit de la primării. Fiecare primărie şi-a făcut un necesar şi noi am aprobat sumele necesare pentru a-şi desfăşura aceste lucrări cu utilajele dumnealor. Au mai fost primării care au vrut să primească motorină, dar nu au utilajele lor”, a mai spus Alin Văcaru.

    A primit fonduri!

    Un astfel de exemplu este Primăria Cruşeţ, acolo unde edilul nu a primit motorină pentru a executa lucrările de curăţare a zonei. În schimb, primarul Viorel Drăguşin va putea realiza decolmatarea, ca pentru că va avea fondurile necesare acestei acţiuni, de 500 de mii de lei. „S-au dat la localităţile care au utilaje proprii ori eu dacă iau motorina şi fac cu o societate comercială apar discuţii. Prin urmare, nu mi s-a dat motorină, mi s-a aprobat în schimb fondurile necesare pentru lucrările de decolmatare. Suma este de 500 de mii de lei”, a precizat primarul de la Cruşeţ, Viorel Drăguşin. 16 primării din Gorj au avut aprobate, ieri, solicitările pentru combustibilul necesar lucrărilor de curăţare a zonelor afectate. Dintre acestea, cele mai mari cantităţi de motorină vor ajunge la Polovragi şi Novaci, câte 3 tone, iar la Alimpeşti, Crasna şi Baia de Fier câte 2 tone. Restul 28 de tone de motorină vor fi distribuite celorlalte 11 primării din Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: