Localnicii din Bumbești Jiu care dețin cotețe, reclamați că poluează orașul

0
1276

Un localnic din Bumbești Jiu a sesizat Garda de Mediu Gorj cu privire la poluarea produsă de cetățenii care dețin cotețe și gospodării în zona din apropierea stadionului din localitate.

„Sunt cotețe construite de locuitorii din oraș și cresc porci, găini. Dau foc la deșeuri. Sunt cotețe clandestine, făcute fără autorizații. Sunt fotograf de viață sălbatică și merg pe Jiu, pentru a surprinde fauna. Când am trecut aparatul am văzut mult fum. Am sesizat autoritățile. Am chemat Garda de Mediu. Cotețele sunt în spatele stadionului de la Bumbești Jiu, iar unele sunt pe malul apei. Am făcut sesizare că nu se poate respira acolo. Fumul ajunge în oraș“, spune Florin Bălțătoiu, 45 de ani.

Acesta spune că au existat situații în care focul s-a extins: „Chiar în urmă cu puțin timp s-a iscat un incendiu. Focul s-a extins și  au venit pompierii să stingă focul“.

Susține că este amenințat

Bărbatul susține că este amenințat de cei care dețin aceste cotețe: „Sunt amenințat de toți că mă omoară. Am primit amenințări din partea celor care au cotețe acolo. Chiar și un polițist local m-a amenințat. Am fost amenințat și săptămână trecută. Am sunat la 112“.

Construcțiile au fost ridicate în urmă cu zeci de ani

Garda de Mediu Gorj a verificat aspectele sesizate și a constatat existența unei vetre de foc într-o zonă greu accesibilă, stâncoasă: „În vederea evitării oricărui disconfort cauzat de incinerarea deșeurilor în zona indicată, UAT Bumbești Jiu va lua măsuri de supraveghere a zonei, astfel încât eliminarea deșeurilor generate în zonă să se realizeze în conformitate u prevederile legale, respectiv prin operatori de salubritate și totodată va extinde sistemul de salubrizare și în acea zonă“, se arată în răspunsul Gărzii de Mediu Gorj.

Constantin Bobaru, primarul localității Bumbești Jiu, a spus că cea mai mare parte a construcțiilor au fost ridicate în urmă cu zeci de ani: „Aparțin cetățenilor care locuiesc în blocuri și nu au posibilitatea de a avea o mică gospodărie. Unii au și o mică grădină acolo sau își cresc păsări. Au fost construite în urmă cu 50-60 de ani. Oamenii fac curățenie în gospodăriile respective și e normal să mai pună pe foc, dar vorbim de ceva foarte redus. Le-am adus la cunoștință să găsească alte modalități de distrugere“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here