Locuitori din ANL plătesc chirie mai mare

0
21

Chirie de aproape trei ori mai mare! Atât vor plăti târgujienii care au împlinit 35 de ani şi locuiesc în imobile ANL. În această perioadă, se reevaluează situaţia proprietarilor de contracte din blocurile care au împlinit 5 ani de la realizare, în municipiul Târgu-Jiu prin Agenţia Naţională a Locuinţelor.

Cuantumul chiriei pe care chiriaşii ANL de 35 de ani din Târgu-Jiu va creşte! Toate blocurile târgujiene realizate prin programul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe vor fi reevaluate. În acest sens, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au şi trecut la treabă, o parte dintre clădiri fiind deja reevaluate. „Este ştiut că blocurile care au împlinit 5 ani de la punerea în funcţiune se reevaluează chiria pentru proprietarii de contracte care au împlinit vârsta de 35 de ani. Pentru cei care nu au împlinit vârsta de 35 de ani, chiria rămâne aceeaşi. În momentul de faţă am băgat 4 blocuri în reevaluare: 3 din Lt. col. Dumitru Petrescu şi unul din Agriculturii care a intrat îm reevaluare. S-a făcut reevaluarea blocurilor de pe Strada Aleea Plopilor, urmând ca celelalte blocuri ANL, în momentul în care au împlinit 5 ani de la punerea în funcţiune, să fie reevaluate”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public.

Chiria se triplează

Vânzarea imobilelor ANL din Târgu-Jiu este o prioritate, pentru ca banii obţinuţi să poată fi folosiţi ulterior, la construirea altor locuinţe destinate tinerilor sau sociale. Chiria se triplează, însă, în cazul celor care au împlinit vârsta de 35 de ani. „Chiria se triplează pentru cei care au împlinit vârsta de 35 de ani. Probabil că aici se marşează pe faptul ca aceste apartamente să fie ulterior cumpărate”, a mai spus Zaharia. Indicii de majorare pentru chirie sunt stabiliţi prin hotărâre de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here