Locuitorii din Motru au rămas în frig din cauza unei avarii la UATAA

0
80

Locuitorii municipiului Motru, care sunt racordați la sistemul public, au rămas de duminică seară fără căldură în locuințe în urma unei avarii apărute la cazanul Uzinei de Alimentare cu Agent Termic și Apă (UATAA). Lucrătorii uzinei au intervenit de noaptea trecută, dar au apărut alte fisuri.

Cosmin Morega, primarul municipiului Motru, speră ca astăzi se reia furnizarea căldurii: „Am fost prezent acolo. S-au spart mai multe coloane în interiorul cazanului. Au fost cinci intervenții. Prima a fost într-o zonă superioară, la cinci zece metri. Este foarte complicat de intrat în cazan. Se demontează arzătorul și oamenii intră pe un orificiu cu un diametru de aproximativ 30-40 de centimetri. Pe acolo se introduce și schela. După ce au remediat fisura, au băgat apă și presiune și au apărut alte fisuri. Se lucra și luni de dimineață când am ajuns la dumnealor. Îmi doresc să pornească cât mai repede, pentru că pereții locuințelor s-a răcit. S-a făcut tot ce este posibil. Nu a stat nimeni. S-a muncit foarte mult, iar oamenii sunt obosiți“.

Cazanul are o vechime de 60 de ani

Cazanul este foarte vechi și din acest motiv apar frecvent tot felul de avarii. „Cazanul este vechi de 60 de ani. Funcționam înainte cu două cazane cu același principiu activ pentru fiecare în parte. Dacă apărea vreo problemă la unul era pus celălalt în funcțiune. Însă, unul a fost scos din uz și în momentul de față se iau piese de pe el ca să fie folosit pentru remedierea deficiențelor pentru celălalt“, a mai precizat primarul Cosmin Morega.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here