Locul de parcare din Târgu Jiu va ajunge 100 de euro pe an. Vezi noile modificări!

0
2234

Se schimbă regulamentul privind funcționarea parcărilor din Municipiul Târgu Jiu. Autoritățile susțin că în prezent sunt probleme cu spațiile pentru că unii cetățeni dețin mai multe locuri de parcare. Începând de anul viitor repartizarea se va face pe noi criterii, astfel încât fiecare familie să obțină un spațiu în care să își parcheze autoturismul.

La ora actuală în Târgu Jiu există puțin peste 20 de mii de locuri de parcare. Un număr insuficient pentru nevoile cetățenilor. Autoritățile susțin că au în plan reactualizarea regulamentului de funcționare a acestui serviciu pentru ca situația să se schimbe. “Lucrăm la regulamentul parcărilor din Târgu Jiu. În prezent avem cazuri cu oameni care au câte 5 contracte încheiate. De la 1 ianuarie 2022 regula va fi clară, unde ne permite zona va fi un loc de parcare pentru fiecare apartament, dacă mai rămân locurile, libere dăm al doilea loc, în funcție de vechimea în bloc. Târgujienii vor avea concesiune tot cu 133 de lei pe an dar contractul va fi încheiat în intervalul orar 17:00-08.00.  Oamenii circula foarte mult în timpul zilei și se oferă varianta de a avea parcarea disponibilă 24 de ore din 24 printr-un contract cu valoarea de 100 de euro pe an, cu menținea că se oferă serviciu pe măsură. Adică vom acționa pentru menținerea locului de parcare liber prin ridicarea mașinilor care ocupă spațiul abuziv”, a transmis viceprimarul Bogdan Bejinaru.

Noi locuri de parcare

În privința realizării unor noi spații destinate mașinilor, promise în campania electorală, autoritățile mai spun că “avem create 160 de noi locuri de parcare, Olari, Brâncuși, Siretului. Urmează 90 în Plopilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here