Lucrări de prevenire a inundațiilor pe cursurile de apă din județul Gorj

0
182

Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj a realizat, în această perioadă, o serie de lucrări de refacere a sectoarelor de albie afectate de inundațiile din perioada de primăvară.

Pe râul Șușița, în zona municipiului Târgu – Jiu, au fost finalizate lucrările de reparații curente de îndiguire râu în aval pod Cale Ferată Bărsești. Lucrările s-au executat pe o lungime de 600 metri, realizând recalibrarea albiei minore, refacerea malului stâng erodat pe 100 m și consolidarea acestuia cu piatra de carieră.

Pe râul Gilort, în localitatea Bălcești, se refac malurile erodate de inundații. Materialul rezultat din decolmatare este folosit pentru sistematizarea malurilor. Lucrarea se află în execuție pe o lungime de 500 metri. Scopul acesteia este ca zona să facă față viiturilor.

De asemenea, o serie de lucrări sunt executate în localitatea Licurici, pe pârâul Negreana. Lucrare este în curs de finalizare. S-a deblocat albia minoră de copaci căzuți și s-au refăcut malurile erodate pe o lungime de 500 metri. Urmează consolidare maluri cu gărdulețe de nuiele, soluție prietenoasă cu mediul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here