Lucrări de prevenire a inundațiilor pe mai multe cursuri de apă din Gorj

0
179

Angajații Sistemului de Gospodărire al Apelor (SGA) Gorj efectuează o serie de lucrări pe cursurile de apă din județ, pentru prevenirea inundațiilor. Aceste lucrări sunt deosebit de importante în această perioadă deosebit de ploioasă.

Lucrările sunt executate pe cursurile de apă afectate de inundațiile produse în perioada  anterioară.

„Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj execută lucrări pe cursurile de apă afectate de inundațiile produse în perioada  anterioară.

Pe pârâul Cartiu, la Turcinești și pârâul Jaleș la  Stolojani se intervine cu utilajele din dotare pentru decolmatarea albie minore, în vederea asigurării secțiunii optime de tranzitare a viiturilor.

Pe pârâul Blanița, la Blahnița de Sus, se îndepărtează din albia minoră,  material lemnos adus în timpul viiturilor, care constituie adevărate baraje în scurgerea normala apelor.

Pe digul de apărare, râu Motru la Motru, mal stâng, personalul muncitor execută lucrări de întreținere pereul rostuit, urmând să se execute lucrări de întreținere covor vegetal la digurile din administrare“, a transmis Doina Isar, inginer în cadrul SGA Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here