Lucrări de restaurare la Poarta Sărutului

0
216

O serie de lucrări de restaurare se desfășoară în această perioadă la Poarta Sărutului. Operațiunile fac parte dintr-un plan de intervenție și se desfășoară periodic.

„Se efectuează lucrările anuale de întreținere și conservare. Se va începe și desprăfuirea și biocidarea. Sunt etape care se realizează an de an. Se refac anumite chituri de la Poarta Sărutului. Acum s-a lucrat la refacerea cordonului siliconic de la acoperământul de plumb de la Poarta Sărutului. Aceste operațiuni se efectuează pentru a stopa infiltrarea apei din precipitații în interiorul operei“, a precizat Doru Strâmbulescu, directorul Centrului de Cercetare și Documentare „Constantin Brâncuși“ din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Scaunele lui Brâncuși, protejate

Lucrătorii Primăriei Târgu Jiu au intervenit și la îndepărtarea vegetației uscate, care ar fi putut să pună în pericol operele lui Brâncuși. Pentru a fi eliminate pericolele, scaunele lui Brâncuși de pe Aleea Scaunelor au fost protejate.

„Se finalizează în aceste zile partea de vegetație, de toaletare a arborilor și s-a făcut și o regenerare, iar în primăvară lucrurile vor arăta mult mai bine“, a menționat Doru Strâmbulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here