0.7 C
Târgu Jiu
luni, martie 8, 2021
Acasă Actualitate Lucrări pe centura Municipiului Târgu Jiu, din luna martie. “Decretul de expropriere...

Lucrări pe centura Municipiului Târgu Jiu, din luna martie. “Decretul de expropriere permite desfășurarea lucrărilor fără niciun fel de blocaj”

A fost semnat ordinul pentru începerea lucrărilor pe centura Municipiului Târgu Jiu. Potrivit graficului, muncitorii ar trebui să revină pe șantier chiar la începutul lunii viitoare. Totuși, primarul Marcel Romanescu susține că reluarea lucrărilor este condiționată de starea vremii.

Din ultimele discuții purtate între oficiali, în luna martie ar trebui redeschis, oficial, șantierul de pe centura Târgu Jiu, o lucrare abandonată de mai mai mulți ani. Investiția de 41 milioane de euro, începută în 2014, ar fi trebuit finalizată în 2016. “Am avut o vizită a structurii regională drumuri naționale. Am înțeles că a fost desemnat deja un responsabil, fostul director Lumezeanu se ocupă de centura Municipiului Târgu Jiu împreună cu un director din cadrul Direcției Regionale de Drumuri de la Craiova. Au fost prezenți la Târgu Jiu, au mers pe șantier să vadă exact stadiul lucrărilor în momentul de față, de fapt cum a fost întreținută această centura în perioada anterioară. Am luat legătura cu directorul general al companiei Secol și îmi spunea că săptămâna viitoare, în jurul datei de 1 martie va ajunge la Târgu Jiu pentru a putea demara lucrările. Așa este prevăzut și în graficul de lucrări, începutul lunii martie este dat ordinul de începere a lucrărilor pe centura Municipiului Târgu Jiu. Din ce am înțeles și de la administratorul societății Secolul dar și de la domnul Lumezeanu deja se fac pregătiri pentru începerea lucrărilor. Singura problemă care a fost până în acest moment este legată de condițiile atmosferice. Trebuie să aibă o anumită temperatură pentru a putea demara aceste lucrări”, a transmis edilul Municipiului Târgu Jiu.

40% de realizat

Autoritățile dau asigurări că odată început șantierul nu va mai fi blocat de problemele legate de exproprieri. Aproximativ 60% din lucrarea a fost efectuat. “Termenul de finalizare este de 18 luni. Este greu de evaluat cât s-a făcut până în prezent. Cred că undeva la 40% din centura mai este de realizat. Am garanția că lucrările vor demara puternic și poate avem surprize că va fi finalizat mai repede. Nu mai avem conflicte pe teren, avem un proiect pentru realizarea planurile parcelare care vizează terenurile din preajma centurii dar lucrările nu mai pot fi blocate. Decretul de expropriere permite să se desfășoare lucrările fără niciun fel de blocaj. Există probleme doar în privința modului în care se decontează terenurile respective, pe calculele făcute nu discutăm strict de terasamentul centurii și de terenurile din stânga și din dreapta obiectivului”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente