Lucrările la canalizarea din Câlnic vor fi reluate

0
40

De săptămâna viitoare, lucrările la canalizarea menajeră din satele Câlnic şi Câlnicul de Sus vor fi reluate. Această lucrare, extrem de importantă pentru comuna gorjeană, a fost adjudecata anul trecut de o firmă din Râmnicu Vâlcea, acesta fiind şi cel mai amplu proiect care a avut loc în ultimii ani în Câlnic.

Vremea rea din ultima perioadă le-a pus beţe în roate autorităţilor din comuna Câlnic. Din cauza precipitaţiilor abundente căzute, lucrările la canalizarea menajeră au fost întrerupte. Proiectul ,,Reţea de canalizare şi staţie de epurare în sistem centralizat în satele Câlnic şi Câlnicul de Sus” este unul dintre cele mai importante proiecte ale edilului Dumitru Vulpe. Colectorul principal al reţelei de canalizare are o lungime de 8.415 metri.

„Amplasarea reţelei de canalizare se va face pe o singură parte a drumului, excepţie făcând porţiunea de canalizare de-a lungul drumului naţional DN67, unde reţeaua se va realiza pe ambele părţi ale drumului”, a declarat primarul, Dumitru Vulpe.

Dumitru Vulpe, edilul localităţii CâlnicStaţia de epurare are o capacitate de 2.145 L, asigurând racordarea întregii comune la reţeaua de canalizare. „Sunt proiecte complexe, realizate pentru binele cetăţenilor. Investiţiile au şi început. Ne dorim ca lucrările să meargă bine, să se termine cât mai repede pentru ca locuitorii comunei Cîlnic să poată beneficia şi de aceste utilităţi”, a declarat Dumitru Vulpe, edilul comunei Câlnic.

Primarul a mai demarat în urmă cu puţin timp o investiţie privind reabilitarea reţelei de apă. „Vor fi înlocuite conductele vechi, din metal, care sunt corodate, cu unele din plastic”, a explicat Dumitru Vulpe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here