Lucrările la centura Târgu Jiului se vor relua după Paște

0
26

Lucrările la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu se vor relua din această lună. Bogdan Bratu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a spus că lucrările vor începe după sărbătoarea Paștelui: „Nu s-au reluat lucrările pentru că nici timpul nu ne-a permis. În luna aprilie, constructorul va demara lucrările acolo unde există front de lucru și se poate lucra“.

Firmele unor mafioți italieni au lucarat la drumul de centură

În mai multe zone, lucrările sunt blocate din cauza exproprierilor, iar directorul Gabriel Bratu susține că aici sunt problemele. „Am venit chiar săptămânal pe șantierul de la Târgu Jiu. Sunt probleme în altă parte. Noi avem asigurată finanțarea și constructorul“.

În mass-media au apărut informații că au existat întârzieri foarte mari cu privire la plata unor subcontractanți de la varianta ocolitoare și că chiar firmele unor oameni de afaceri italieni care au suferit condamnări în Italia pentru infracțiuni de tip mafiot au executat lucrări la drumul de centură și chiar au dat „țepe“ unor oameni de afaceri din Gorj.

Varianta ocolitoare va avea 20 de kilometri

Drumul de centură este construit de firma COLLINI LAVORI SpA. Valoarea contractului este de 151 milioane de lei fără TVA. Lungimea şoselei este de peste 20 de kilometri.

Proiectul presupune realizarea unei variante de ocolire atât prin estul oraşului, cât şi prin vestul acestuia: varianta est (cei mai mulți kilometri de centură) va asigura legăturile pe partea de est între Filiaşi (DN 66), Râmnicu Vâlcea (DN 67) şi Petroşani (DN 66) și are o lungime de 14,9 km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here