Acasa / Actualitate / Lucrătorii Penitenciarului Târgu Jiu, în greva japoneză

Lucrătorii Penitenciarului Târgu Jiu, în greva japoneză

Lucrătorii Penitenciarului din Târgu Jiu s-au aflat în grevă japoneză la sfârșitul săptămânii trecute. În semne de protest, o parte dintre parte din aceștia au ieșit în curtea unităţii şi au purtat banderole albe în semn de protest. Agenţii de penitenciar sunt nemulţumiţi de politica salarială, respectiv de neplata orelor suplimentare. Protestatarii mai reclamă condiţiile grele de muncă şi ameninţă cu întreruperea lucrului.

„Din cauză că domnul ministru Tudorel Toader refuză să ne acorde niște drepturi pe care Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor le-a obținut în mod legal. O primă revendicare pe care o avem este îmbunătățirea condițiilor de muncă. Domnul ministru s-a angajat în urmă cu un an de zile că va face unn plan multinațional de investiții, care nu a fost dus la capăt“, a spus Ionuț Tătaru, președintele sindicatului Novalex.

Liderul de sindicat, în comisia de disciplină

Cosmin Dorobanțu, secretarul Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, a fost prezent la Penitenciarul Târgu Jiu pentru a-l susține pe liderul de sindicat: „Am venit pentru a-l susține pe liderul de sindicat Ionuț Tătaru deoarece a fost introdus în mod abuziv și ilegal în comisia de disciplină din cauza faptului că semnalează anumite încălcări ale legii, inclusiv fapte de corupție care au loc în Penitenciarul Târgu Jiu, motiv pentru care conducerea Penitenciarului, contrar legii, sarcini în plus“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*