Lupi filmaţi în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei

0
481

Doi lupi au fost filmaţi într-o pădure din Parcul Național Domogled – Valea Cernei. Animalele sălbatice au fost surprinse de o cameră de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva.

Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Lupii pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Folosește diferite tactici când atacă prada, de la învăluirea pe flancuri pânâ la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea.

Parcul are o suprafață de peste 60.000 de hectare în județele Caraș – Severin, Mehedinți și Gorj, întinzându-se peste bazinul Cernei și munții Godeanu, Cernei, Vâlcanului și Mehedinți.

Parcul Național Domogled – Valea Cernei adăpostește 9.732,26 hectare de păduri incluse în patrimoniul mondial natural al UNESCO, peste 10% din pădurile valoroase incluse de organizația mondială la nivelul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here